Теремно: лучанам подарували «новорічний подарунок» у вигляді відмови від знесення гаражів

29 Грудня 2016, 10:18
1948 Джерело: ar.volyn.ua

Депутати міськради не підтримали проект рішення про відмову гаражному кооперативу «Січовий» в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування гаражів на вулиці Гетьмана Дорошенка, 1.

Про це стало відомо у середу, 28 грудня, під час сесії міської ради.

На розгляд депутатів винесли питання щодо відмови надати дозвіл жителям вулиці Гетьмана Дорошенка, 1 та Січова, 10 розробити проект землеустрою щодо будівництва та обслуговування гаражів. Причиною відмови стало, зокрема, те, що під час засідання виконавчого комітету міськради вирішили знести вказані металеві конструкції.

Представник гаражного кооперативу «Січовий» Людмила Безушко зауважила, що питання про демонтаж гаражів постало в червні цього року. Тоді люди вирішили створити гаражний кооператив, адже конструкції стоять у промисловій зоні, що не суперечить нормам.

Зважаючи на це, начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зазначив, що власники повинні упорядкувати конструкції відповідно до генерального плану, а депутати міськради мають скасувати рішення виконкому про демонтаж гаражів. Лише тоді можна буде надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою.

Міський голова Микола Романюк в свою чергу зауважив, що у цій ситуації гаражний кооператив можна впорядкувати і це стане прикладом для інших лучан, а для власників – своєрідним новорічним подарунком.

Тож депутати вирішили не підтримати відмову у наданні дозволу, а наступної сесії міськради скасувати рішення виконавчого комітету «Про демонтаж металевих конструкцій у дворі між будинками на вулиці Січовій, 10 та Гетьмана Дорошенка, 1».

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром