«Ми в дореволюційному етапі, і далі, як брати гроші «налом», не пішли», – депутат Луцькради

28 Грудня 2016, 18:09
1984

Депутати визнали роботу комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» незадовільною через низькі прибутки та непрозору роботу авторинку.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міськради у середу, 28 грудня.

Директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк розповів, що за дев’ять місяців КП заробило 448 тисяч 500 гривень. Витрати склали більш ніж 430 тисяч гривень. Відтак, чистий дохід підприємства, який пішов у міську казну, становить всього 18 тисяч 400 гривень.

Крім того, він зауважив, що цього року держава не відшкодувала гроші за двох мобілізованих з підприємства у зону АТО працівників.

«Якби гроші повернули, то це було б ще 60 тисяч», – розповів Олександр Мартинюк.

Натомість депутати вважають, що підприємство приносить у бюджет «копійки», в той час, коли мало б бути чи не найприбутковішим серед усіх міських КП. Зокрема багато питань виникло у депутатів щодо обслуговування авторинку.

«Ми намагалися розібратися у діяльності підприємства. Договори, які врегульовують дохід, були утаємничені. Автобазар – це основний дохід. Але виявляється, що ми в дореволюційному етапі, і далі, як брати гроші «налом», не пішли. На підприємстві не хочуть виключати людський фактор і ми розуміємо, чому», – зазнчив Андрій Козюра.

За підрахунками депутата, дохід від авторинку за дев’ять місяців міг би скласти більш, ніж два мільйони гривень. Натомість Олександр Мартинюк пояснює – сума менша, адже у неділю завантаженість ринку значно нижча за кількість паркомісць, що не враховано у підрахунках депутата.

Крім того, Андрій Козюра вважає, що штат підприємства є необґрунтовано великим. Зокрема він не розуміє, для чого КП два бухгалтери та заступник директора.

Відтак депутати визнали роботу підприємства незадовільною.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром