Затвердженням детальних планів територій займуться депутати Луцькради

28 Грудня 2016, 15:43
2210 Джерело: meria.sumy.ua

Оскільки виконавчий комітет при затверджені ДПТ не дотримується генерального плану та плану зонування територій, рішення щодо детального плану територій прийматимуть на сесії міськради.

Відповідний проект рішення ухвалили на пленарному засіданні сесії міськради у середу, 28 грудня.

Депутат Луцькради Микита Рабан розповів, що у 2014 році у місті затвердили план зонування територій, на основі якого виконавчий комітет мав затверджувати ДПТ. Попри це, виконком неодноразово порушував зонінг та генплан і видавав детальний план, який суперечив вищевказаним документам.

Микита Рабан стверджує, що мета цього рішення не перешкоджати будівництву, а встановити ще один фільтр задля того, аби детальні плани приймали відповідно до земельного законодавства. Крім того, він зауважив, що проект рішення підтримують відомі луцькі архітектори Юрій Шевчук, Юрій Казмірук, Андрош Бідзіля.

Зауважимо, що згідно законодавства рішення виконавчого комітету, які є незаконними, депутати можуть скасувати на пленарному засіданні сесії. Проте Микита Рабан переконаний – ця процедура не завжди ефективна.

«Ми знємо наскільки непросто ці рішення скасовувати. Це вулиця Львівська, де згідно зонінгу має бути одноповерхова забудова. Це Глушець навпроти 4 школи, це вулиця Наливайка», – розповів депутат.

Нагадаємо, що Луцька міська рада скасувала незаконні рішення виконавчого комітету, який, всупереч генплану, затвердив детальний план територій земельних ділянок на вулицях Глушець та Ковельській.

Проектом рішення передбачається, що виконавчі органи Луцької міської ради будуть здійснювати підготовку рішень щодо розробки та затвердження детальних планів території та їх громадське обговорення на підставі рішень міської ради.

Депутати Луцькради підтримали проект рішення більшістю голосів.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром