Луцькрада скасувала рішення виконкому щодо скандальних забудов

28 Грудня 2016, 13:28
3021 Джерело: volyn24.com

Депутати Луцькради скасували незаконні рішення виконавчого комітету, який, всупереч генплану, затвердив детальний план територій земельних ділянок на вулицях Глушець та Ковельській.

Відповідний проект рішення депутати ухвалили на пленарному засіданні сесії у середу, 28 грудня.

Депутат Луцькради Павло Данильчук розповів, що рішення виконавчого комітету «Про затвердження детального плану території в межах вулиці Глушець, річки Стир та об’їзної автомобільної дороги у місті Луцьку» та «Про дозвіл на коригування проекту детального плану території в межах вулиць Ковельської, Іова Кондзелевича та річки Стир у місті Луцьку» порушують законодавство, адже прийняті всупереч генеральному плану та планам зонування міста Луцька. Він стверджує, що на вулиці Глушець уже почали вести будівельні роботи.

Депутати міськради просили виконавчий комітет не затверджувати детальний план, а дочекатися, поки розроблять опорний історико-архітектурний план міста, оскільки територія є важливою історичною зоною. Павло Данильчук зазначає, що земельна ділянка є територією поселень пізнього середньовіччя і будувати там можна тільки після проведення археологічних розкопок та під наглядом археологів.

До слова, ДП «Волинські старожитності» не проти забудови на вказаній ділянці, якщо будуть дотримані умови щодо проведення розкопок.

«Проекти цієї забудови неодноразово з’являлися у мережі. По генплану – це громадська забудова, а не житлова. Ми не проти забудовників. Але пропоную дочекатися історико-архітектурного опорного плану, а тоді вирішувати», – розповів депутат.

Проти скасування рішень виступив депутат Андрій Козюра. Він стверджує, що скасовувати рішення виконкому депутати можуть тільки у випадку їх незаконності, а її, на думку Козюри, доповідач не довів.

«Рада має мотивувати в чому їх незаконність. Поспілкувавшись, я побачив, що депутати не розуміють суть цього рішення. Профільна комісія це питання не розглядала. Суть незрозуміла і відповідей конкретних доповідач не дав», – зазначив депутат та запропонував зняти проект з розгляду сесії.

Натомість Павло Данильчук вважає, що Андрій Козюра виступає проти скасування через власну зацікавленість у будівництві.

Читайте також: Громадськість продовжує боротися проти забудови на вулиці Ковельській, 17, яка не відповідає нормативним актам та псує панораму Старого міста

У підсумку депутати ухвалили проект рішення та скасували рішення виконавчого комітету. Підтримали проект 37 депутатів.

 

Софія СІЧКУН

Коментарі
28 Грудня 2016, 20:16
От Козюра!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром