Українці вміють працювати, – керівник Kromberg & Schubert зустрівся з лучанами

15 Листопада 2019, 15:20
3169

Керівник «Kromberg & Schubert Ukraine» Славомір Качмарек зустрівся із небайдужими лучанами, які з перших вуст хотіли почути, як побудувати успішну кар’єру і бути крутим керівником чималого бізнесу, як змінюватимуться технології і чи принесе це користь людині.

Зустріч на тему «Успішний бізнес по-українськи: технології чи люди» відбулася 14 листопада у рамках проєкту «Школа свідомого громадянина». Його реалізовує Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський, – пише Конкурент.

Так, незмінна модераторка заходу Галина Падалко надала старт, поставивши перше запитання: «Як сталося так, що у наше маленьке місто Луцьк зайшов такий німецький гігант як Kromberg & Schubert?».

«В 2003 році начальство вирішило, що будемо відкривати виробництво в Україні. Бралися до уваги багато факторів, але вирішили, що будемо на Заході Україні. Бралися до уваги 3-4 міста: Львів, Тернопіль, Луцьк та Рівне. Начальство вибрало місто Луцьк з логістичної сторони, воно близько розташоване до польського кордону. Це й було головним чинником, аби створити фірму тут», – пояснив Славомір Качмарек.

Також він розповів, з якими відомими брендами працює Kromberg & Schubert.

Ми працюємо із найкращими. Це Mercedes, BMW, Audi, всі мотоцикли BMW, певний пакет MINI Cooper. У Житомирі це МАN – це фури. Також цілковито новий проєкт – електомобіль Skoda. Цей проєкт запрацює у наступному році», – відповів керівник підприємства.

На зустрічі не обійшлося й без особистих запитань. Так, Славомір Качмарек розповів, як приїхав працювати в Україну, описав, як підкорював щаблі своєї кар’єри та які має плани й мрії.

Моя кар’єра почалася з 1998 року в галузі автоматики – це підприємство LEONI, яке працює в місті Стрий і в Коломиї. Свою кар’єру я починав в інженерії. Як молодий студент був відповідальний за розробку нових процесів. Я прийшов на роботу зелений, але повний амбіцій щось зробити і допомогти людям у роботі з кабельними мережами. Згодом з’явився проєкт в Україні – для мене це було викликом. Я сам із Вроцлава, це Захід Польщі. А найбільш дальній мій виїзд у Польщі це був Краків. Такі міста як Люблін чи Хелм взагалі були для мене чужими містами. А от поїхати в Україну було цікаво», – розповів Славомір Качмарек.

Також зізнався, що Україна йому дуже близька. Окрім цього керівник підприємства зауважив, що вже більше знає Україну, ніж та кількість українців, що нині в Польщі.

«Я вже багато чого зробив у компанії, і мій вік дозволяє закінчити успішно кар’єру на Kromberg & Schubert. Не знаю, коли це буде, не хочеться про це говорити, але щодо майбутнього дещо можу сказати. Бачу себе в якості Генерального консула Польщі в місті Луцьку. Це амбітні плани. А чому б і ні?», – з усмішкою озвучив Славомір Качмарек.

Таке бажання успішного керівника підприємства публіка сприйняла оплесками.

Згодом успішний керівник розповів про переваги роботи на Kromberg & Schubert та навіть озвучив зарплати працівників.

Опісля цього Качмарек відповів на ряд запитань від публіки. Він описав, які є сильні і слабкі сторони в українського працівника.

«Слабка сторона – це дисципліна. Багато людей, які приходять до нас, не розуміють, що продукт, який ми виготовляємо, має бути відправлений у певний термін. У нас термін і якісь на першому місці. Друга річ – брак поваги до власної праці. Люди не шанують власну роботу. Можуть сьогодні працювати, а завтра – випити алкоголь. Потім плачуть і шкодують, що пили», – зауважив керівник підприємства.

Однак сильних сторін назвав все таки більше.

«А позитивна сторона в українців – це те, що вони можуть дуже швидко звикнути до нових стандартів. Також вміють гарно пристосовуються до ситуацій за кордоном. Інше можу сказати лише позитивне. Українці – це такий народ, який хоче працювати і вміє працювати», – додав керівник Kromberg & Schubert Ukraine.

Варто зауважити, що «Школа свідомого громадянина» – це відкриті лекції та публічні інтерв’ю відомих успішних та свідомих людей, під час яких можна почути багато різних крутих думок, порад і життєвих кредо, поставити запитання цим спікерам.

Більше того, як повідомила співкоординаторка проєкту Христина Назар, віднині Громадянський Рух «СВІДОМІ» буде здійснювати прямі трансляції заходів. Тож всі охочі отримати дозу мотивації можуть як приходити на заходи, так і слідкувати за його перебігом онлайн.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром