Дівчина, яка знущалася з кошеняти, визнала свою вину і сприяла слідству

27 Грудня 2016, 17:44
2391

Любов Таропіна, яка отримала два роки умовного ув’язнення, не переховувалася, співпрацювала зі слідством та розповіла правоохоронцям про свого спільника.

Про це у вівторок, 27 грудня, під час прес-конференції розповіла керівник громадської організації «Волинське товариство захисту тварин» та директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

Вона зазначила, що дівчина самостійно приходила на допит, не переховувалася і давала усі необхідні свідчення. Любов Таропіна, каже Дана Новарчук, повністю визнала свою провину і була готова до будь-якого покарання, яке мав призначити суд.

«Їй присудили 3,5 роки ув’язнення, два з яких – умовно. Це означає, якщо протягом двох років вона не скоюватиме ніяких злочинів, то відбуде термін покарання. Якщо ж дівчина вчинить якесь правопорушення, вона змушена буде відбувати покарання протягом 3,5 років», – зауважила Дана Новарчук.

Співпрацюючи зі слідством, Любов Таропіна відтворила події і відповідно розповіла про свого спільника, який наразі проходить судово-медичну експертизу щодо своєї дієздатності на момент скоєння злочину. Якщо виявиться, що співмешканець дівчини Юрій Гнатюк був дієздатним, свідчення Любові Таропіної використають у суді. В інакшому випадку – хлопця відправлять на лікування до психіатричної лікарні.

До слова, хлопця уже раніше судили умовно за іншою статтею. Термін покарання ще не закінчився. Якщо Юрія Гнатюка визнають винним, до минулої судимості додасться ще одна.

Нагадаємо, переселенка з Луганська разом із своїм другом знущалася над кошеням, записавши процес на відео та розповсюдивши в Інтернеті. Лучани у соцмережах погрожували вчинити самосуд над живодеркою.

Згодом небайдужі жителі міста знайшли замучених тварин просто на вулиці, хоча живодерка заявляла, що віддала котиків у «хороші руки». Оглянувши нещасних, захисники тварин зробили висновок, що тваринам потрібна реабілітація. Через деякий час кошеня, з якого жорстоко познущалася Любов Таропіна зі своїм співмешканцем Юрієм Гнатюком, померло.

За жорстоке поводження з тваринами Любов Таропіна отримала два роки умовно.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
28 Грудня 2016, 09:15
А як розслідується справа Ігоря Рудого, який також знущався над кішкою? Хочеться коментарів поліції.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром