Колишнього правоохоронця Куприянчика визнали винним у керуванні в стані сп’яніння

27 Грудня 2016, 17:03
1850

Луцький міськрайонний суд визнав екс-правоохоронця Сергія Куприянчика винним у скоєнні адміністративного правопорушення, а саме – керування у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє «Громадське.Волинь».

Суддя Луцького міськрайонного суду В’ячеслав Покидюк дослідив останні відео з натільних камер патрульних поліцейських. На відео видно, як патрульні підходять до авто марки BMW, за кермом якого сидить порушник Сергій Куприянчик. На вимогу поліцейських вийти з автомобіля він не реагував. Тільки коли до патрульних підійшла пасажирка, що сиділа біля нього в авто, працівниця ГУ Нацполіції, Ірина Осійчук, він вийшов. Перед цим Осійчук попросила його віддати ключі від автотранспорту.

Також на відео поліцейські попрохали у Куприянчика посвідчення водія та документи на авто. Ні того, ні іншого в нього не було. Коли ж порушник почав вживати нецензурну лексику, патрульні попередили, що за таку грубу поведінку одягнуть на нього кайданки. Через певний час це й трапилося. Поліцейська ж Осійчук захищала порушника, а також заявляла патрульним, що ніде не працює.

Адвокат Куприянчика Вікторія Ханзерук закцентувала увагу суду на те, що на момент підходу патрульних до авто, воно не було заведене, а руки Куприянчика були не на кермі, а на колінах. Сторона захисту запевняла суд, що патрульні підійшли до автівки Куприянчика через 5-7 хвилин після зупинки. Патрульний же Олександр Нікончук роз’яснив, що з його поля зору Куприянчик вийшов на секунд 30, коли поліцейський виходив з авто. А до того, і він і його напарник Василь Білоус чітко бачили Куприянчика за кермом, коли обганяли автіку.

Врешті суддя В’ячеслав Покидюк, заслухавши сторону захисту та свідків, прийняв рішення визнати Сергія Куприянчика винним в адмінправопорушенні. А в основу рішення взяти свідчення двох поліцейських Олександра Нікончука та Василя Білоуса. Проте, у порушника є ще десять днів на оскарження рішення у Апеляційному суді Волинської області.

Нагадаємо, що у ніч на 13 жовтня патрульні піймали п’яним за кермом колишнього працівника дозвільної служби Сергія Куприянчика. При затриманні чоловік чинив злісну непокору працівниками поліції.Також в авто Куприянчика знайшли порожні бланки дозволів на зброю, печатку «Варти порядку» і бурштин. За цими фактами нині відкрите кримінальне провадження.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром