Які медзаклади міста отримали найбільше благодійних внесків

27 Грудня 2016, 14:20
2153 Джерело: bug.org.ua

Найменше благодійних внесків надійшло до Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги №2, а найбільше отримала Луцька міська клінічна лікарня.

Про це говорили у вівторок, 27 грудня, під час круглого столу щодо «неформальних» платежів у закладах охорони здоров’я.

Координаторка програми «Протидія поборам за безкоштовну медичну допомогу» у Волинській області Анна Єкименко-Поліщук зауважила, що це уже другий етап проекту. Перший відбувався у 2014 році. Тоді п’ять лікарень міста підписали договори про співпрацю з благодійними організаціями, які працюють на території лікарні.

«Ми усі розуміємо, що безкоштовної медицини у нас зараз немає. Тому на території лікарень працюють певні організації. Проте, наскільки прозорою є ця співпраця, поки невідомо. Адже усі працюють на основі договору оренди», – зазначила Анна Єкименко-Поліщук.

Через це вирішили здійснити моніторинг щодо співпраці та договорів благодійних організацій та медичних закладів. Зокрема, у рамках програми простежили, що у всіх луцьких лікарнях на дошках оголошення повідомляють про суми, які зібрали і куди їх спрямували. Так як у лікарнях не мають права отримувати гроші готівкою, благодійні внески надходять у вигляді медобладнання чи інших медичних засобів.

За інформацією, яку надали у Волинській обласній інфекційній лікарні, там не функціонує ніяка благодійна організація, у Волинській обласній клінічній лікарні діє благодійна місія «Надія». Решта лікарень що розташовані в Луцьку, співпрацюють з БО «Муніципальна лікарняна каса».

Відповідно до аналізу звіту лікарень за 8 місяців, найбільше допомоги від благодійних фондів – 5 мільйонів 248 тисяч 725 гривень – отримала Луцька міська клінічна лікарня. В інших закладах допомога була в рази меншою:  Луцький міський пологовий будинок – 373 тисячі 333 гривні, Луцький ЦПМСД – 134 тисячі 240 гривень, Луцька міська дитяча поліклініка отримала 212 тисяч 256 гривень,а найменше за 9 місяців звітного періоду надійшло до Луцького ЦПМСД №2 – 128 тисяч 774 гривні.

Дослідження «неформальних» платежів здійснили експерти Інституту аналітики та адвокації за підтримки МФ «Відродження» у листопаді 2016 року.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
27 Грудня 2016, 21:32
обдираловкою займаються більш нічого не скажеш
27 Грудня 2016, 22:47
Примусовою обдираловкою займаються а називають благодійною, не будуражте дущу простому люду
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром