Фінансист знає, куди й на що спрямує кожну копійку з бюджету*

02 Жовтня 2015, 09:23
2430

Віктор Смолярчук – фінансист з досвідом, тому прекрасно розуміє, які сфери потребують негайного фінансування.

Він зауважує: неможливо сказати, що на розвиток міста зовсім не виділяють кошти з державного та обласного бюджетів.

«Лише у вересні цього року з державного бюджету виділено 6 мільйонів гривень для соціально-економічного розвитку міста Луцька, які спрямовуються на капітальні ремонти Палацу учнівської молоді, дошкільних навчальних закладів №№ 19 та 25, а також встановлення загально будинкових лічильників теплової енергії в житлових будинках міста. Однак однією з невирішених проблем у Луцьку є необхідність відшукати кошти для завершення об’єктів будівництва. Це насамперед 27-ма школа у 55 мікрорайоні і садочок, яка мала бути здана в 2013 році», – зазначає кандидат у депутати.

За словами Віктора Смолярчука, цього року з обласного бюджету кілька мільйонів пішло на спорудження оборонних об’єктів на сході. З обласного бюджету зараз також частково фінансується придбання шкільних автобусів та підручників. Тобто те, що мала би фінансувати держава, під гаслами децентралізації  вона  «спихнула» на область. Замість того, щоб спрямовувати кошти на розвиток, ми бачимо, що тих коштів, які виділяє держава, ледве вистачає на залатування дірок.

«Тепер, щоб ініціювати зміни до перспективного плану , потрібен час.  Це втрачений час. В п’яти громадах області, які вирішили об’єднатись, а це Велицька, Голобська громади Ковельського району, Устилузька, Зимненська Володимир-Волинського району та Смолигівська – Луцького району 25 жовтня 2015 року пройдуть вибори голів та депутатів уже об’єднаних громад, і з 2016 року вони уже матимуть статус, прирівняний до міст -  обласних центрів з відповідним фінансуванням. Решті ж громад, якщо не буде змінено виборче законодавство, доведеться чекати ще як мінімум 2 роки», – каже про вплив децентралізації на розвиток місцевих громад.

Віктор Смолярчук буде корисним луцькій громаді. Він розуміється в фінансовій сфері і має значний досвід роботи в цій галузі. Знає, які об’єкти у місті та області потребують першочергового фінансування та куди потрібно витрачати кошти. Має досвід роботи в банківській діяльності.

Коментарі
03 Жовтня 2015, 23:41
Брехун, невдаха та хабарник ! За його керування в Ощадбанк можна було прийти на роботу лише заплативши йому 300-500 євро. При цьому можна було самостійно обирати відділ в якому бажаєш працювати. Намагався привласнити собі частину бази відпочинку Ощаду на гряді. Коли призначили керуючим Паскевича, він через суд повернув банку вкрадене. Полішук полішуком :(
12 Жовтня 2015, 20:00
І оце все, що ви змогли накопати Негусто.<br/> Ви скільки ЄВРО і кому заплатили, щоб влаштуватись на роботу в Ощадбанк? І що це така демократія була, що ви самі вибирали відділ в якому хотіли працювати, про що це свідчить про те що було багато вакансій? Тоді навіщо платити 300 500 ЄВРО, коли в Ощадбанку у 2005 2010 роках середня зарпдата працівників була 2000 2500 тисяч гривень, а в комерційних банках від 3000 тисяч на касі і спеціалісти Ощадбанку масово переходили на роботу в інші банки Як можуть поєднуватись в одній людині такі риси як невдаха і хабарник не задумувались? І шановна пані, якщо я не оправдав якісь ваші особисті надії прошу вибачення, можливо наші смаки не співпадають... Я не вважаю себе невдахою, у мене слава Богу є все що необхідне людині в житті, здоровя, друзі, злагода з оточуючими. Ну а те що не вистачає грошей, що поробиш, такий хабарник - невдаха, грошові знаки це всього лише папірці. Декларація про мої доходи та майно є в вільному доступі. Якщо почитаєте, то негусто наживсь на хабарях. На взаєм хотів би побачити декларацію обожнюваного Вами Паскевича. І що це за історія з базою відпочинку, чи можна десь побачити судові матеріали Чи не про ту базу на Гряді йде мова, яка цього року офіційно не була відкрита, тому, що Паскевич не дозволив сплатити необхідні податки до бюджету за її утримання, але це не заважало йому та відданим йому колегам щотижня там відпочивати? Я так зрозумів що витрати покривались за рахунок Ощадбанку, а не особисто Вами чи Паскевичем? Чи не ця це база, яку Паскевич хотів приватизувати з ексголовою Ощадбанку Подрєзовим, але Євромайдан став на заваді і він тепер доводить її до банкрутства? Так я народивсь на Поліссі і не цураюсь цього. А з якого болота Ви вельмишановна пані?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром