Образи та заява у поліцію: чим закінчилося новорічне свято у дитсадку

26 Грудня 2016, 18:33
фото ілюстративне 15976 Джерело: Mama.ua
фото ілюстративне

Мама чотирьохрічної дівчинки стверджує, що через некомпетентність медичної сестри та неправильний діагноз дитина відмовляється відвідувати дитячий садок.

До редакції Район.Луцьк звернулася мати чотирьохрічної вихованки ДНЗ №38. Вона переконана, що неправильний діагноз медичної сестри позбавив дитину свята.

Вікторія Бондарук розповідає – напередодні новорічного ранку побачила, що на пальцях ніг у дочки лущиться шкіра. Занепокоєна мама зателефонувала до виховательки, а у п’ятницю вранці прийшла на огляд до медсестри у ДНЗ.

Після огляду медик сказала, що у дівчинки скарлатина та заборонила відвідувати свято. Мама стверджує – говорити про ймовірну хворобу перед усією групою та батьками медсестра не мала права. Крім того, як виявилося, її діагноз виявився помилковим.

«Перед усіма батьками і дітками нашої групи вона поставила діагноз – скарлатина і сказала що ми заразні. Дитину вигнали зі свята і наразі вона знаходиться у дуже нервовому стані. Ми відразу поїхали до медичного закладу, що знаходиться по вулиці Спортивній. Там дерматолог зробив висновок, що дитина абсолютно здорова», – розповідає мама.  


Жінка переконана,  що через зіпсоване свято та неправдивий діагноз, внаслідок якого з дитини почали сміятися однолітки, дівчинка відмовляється ходити у навчальний заклад. Крім того, запевняє жінка – жодних вибачень з приводу недостовірного діагнозу сім’я не отримала.

Натомість медсестра ДНЗ, Марія Попова пояснює, що діагнозу не встановлювала, а порадила звернутися до лікаря. Заборонила ж відвідувати свято для того, аби не заразити усіх дітлахів.

«Інцидентом я це не вважаю. Мама прийшла зі скаргою, що на пальчиках лущиться шкіра, я підняла футболочку, а там на животі і на грудній клітці висипка, якій днів три вже. І я кажу – висипка є, сходіть до лікаря, хай він подивиться, бо якщо це скарлатина, то вся група заражена буде», – розповіла медсестра.  

Крім того, запевняє медик, «заразною» дитину ніхто не називав, а пояснити дівчинці, чому вона не може бути на святі було не так вже й проблематично.

Проте мати переконана, що своєю поведінкою медсестра порушила права дитини,  відтак написала заяву до поліції.

У свою чергу Марія Попова вважає, що мама проблему значно перебільшила.  

«Діагноз я не ставила, я направила до лікаря. Мама звинуватила мене в усіх гріхах і пішла. Ставить зараз до мене претензію про те, що я її зганьбила, бо сказала, що дитина заразна. Я такого не казала. Я сказала – хвора. Це чули і батьки, і вихователі. Просто зробила бурю на пустому місці. Заява – це ж абсурд. Які права порушила? Бо дитина на ранку не була? Хіба ж одна дитина зараз хворіє?» – пояснила медсестра.  

 

Софія СІЧКУН

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
26 Грудня 2016, 23:09
Порушені права дитини. Справжня Європа.
26 Грудня 2016, 23:18
У цьому садку не медсестра а чудо якесь!<br/>Багато є зауважень до неї! Але всі мовчать!
26 Грудня 2016, 23:30
Медсестра - це не лікар, щоб ставити діагноз! Якщо є такі персонажі в дитсадку - треба їх звільняти
26 Грудня 2016, 23:51
Мама дивна. Спочатку звернулася до працівників дитсадка за медконсультацією (для чого?вони не мають права нікого лікувати чи давати поради), а потім образилась за те, що вони направили її до лікаря,хоча було б дивно,якби медсестра у відповідь на скарги мамочки сказала би,що ви здорові,а не відправила до спеціаліста. Логіки у мами 0.
27 Грудня 2016, 00:26
При скарлатині шкіра лущиться приблизно на 10-14 день. І якби це дійсно була скарлатина, то мама помітила б вже давно, та й дітки в групі були б вже давно заражені. Дивно що медсестра того не знає
27 Грудня 2016, 01:49
Да з вошима водите ще з коростою водіть. Мамочкі коли ви наберетесь розуму.
27 Грудня 2016, 01:54
гнати ту медсестру.<br/>понабирають по оголошенню.<br/>даю 100 відсотків шо медсестра некомпетентна в своїй роботі. провести атестацію.
27 Грудня 2016, 02:05
Медсестра вже давно на пенсії! Якого милого вона там сидить?
27 Грудня 2016, 02:13
Воші були в садку, а та ... медсестра замість того, щоб дітям голови дивитись(щоранку☝) , сказала ви мені не вказуйте, що я маю робити! Навіщо вона взагалі там? якщо не виконує свою роботу!
27 Грудня 2016, 02:36
І медсестри бувають різні, але повірте і мамочки бувають з прівєтом... в дитини психологічна травма? Та якби мати була адекватна і не розводила бучу і впевнена при дитині, то не настрахала дитину більше не ходити в садок. Справді за консультацією треба йти до лікаря!
27 Грудня 2016, 02:50
Знаю дуже добре цю медцестру вона справді неадекватно ставиться до людей. А мама молодець що відстоює права своєї дитини , напевно кожна так би зробила.
27 Грудня 2016, 03:28
я можливо щось не розумію, але як однолітки (діти яким 4!!! роки) могли насміхатися над дитиною?
27 Грудня 2016, 11:00
Чомусь ми часто звинувачуємо у в всіх проблемах когось, і забуваємо що все починається з власного я. Так всім погано в садку, але всі туди ідуть? Всі знають свої права , тільки про обов'язки забувають.Як ви уявляєте цю картинку, медсестра яка пропрацювала все життя почала ти кричати, ставити неправильно діагноз і принижувати, по моєму це безглуздо.
27 Грудня 2016, 11:44
Гнати ту маму в шию, повилазять на голову скоро. Про чужих дітей геть не думають. Навіть з підозрою на захворювання нормальна мама а не клуша-егоїстка залишила б свою дитину вдома щоб не створювати іншим проблем.
27 Грудня 2016, 11:58
В мене в школі був випадок коли я будучи зовсім ще маленькою (у віці до класу 5) не те що медсестра вчинила подібне з дитячою психікою,а лікар стоматолог старша жінка,за 55років-це100%,не знаю чи була вона працюючою пенсіонеркрою,але факт полягає в тому, що я, як і будь-яка дитина боялися стоматолога.Ну і був черговий в них обхід чи що там і я просто відмовлялася йти,бо в мене був лікуючий лікар свій,але наважилася піти.Ця &quot;дама&quot; вагою в кг.до 100 і на зріст 175,уявіть жбурляє в мене ображаючи ще й лайливими словами свої інструменти в дитину,бо я ротик не захотіла відкривати сидячи в крвмлі і мовчки встала з того крісла та пішла.В мене на довго лишився страх та нелюбов стоматолога.Дякувати Богу,нині в мене є лікар до якого я ходжу спокійно,яка дійсно ЛІКАР.Так от,матері дитини я вірю на 100%!Бо Якщо в 14гімназії таке виробляли, то Ви уявіть,що в садочках відбувається...
27 Грудня 2016, 12:03
Чого пенсіонер працює досі?Нема медсестер на її місце????????
27 Грудня 2016, 12:03
Чого пенсіонер працює досі?Нема медсестер на її місце????????
27 Грудня 2016, 13:14
Я повністю згідна з цією мамою... Чого сидіти ще на роботі, якщо є пенсія...Гнати цю медсестру з садочка)) вона мені вже давно не подобалась.
27 Грудня 2016, 14:15
Чесно кажучи я була присутня і бачила цей інцидент, тому знаю точно, що вона неадекватна та медсестра. Тут все ще дуже мягко росписано і вона гарно викрутилась!
27 Грудня 2016, 15:50
Таке враження що пенсійні це не люди, і ви несете дурниці, велика тьотя, пенсія і подібне , мами це теж фрукти зразкові, повірте!!!! Всі ми будемо пенсійного віку і що тоді вмирати відразу.
27 Грудня 2016, 16:12
Бути на пенсії це одне, а те що вона діагнози не правильно ставить інше!
27 Грудня 2016, 16:36
Може вона до лікаря сказала звернутися.
27 Грудня 2016, 19:12
Мама-молодець що влаштувала скандал. Для чого медсестри в садках взагалі не розумію. Хіба що виписувати безглузді направлення на щеплення в самий пік захворюваності на ГРВІ та грип. В нашому садку взагалі діти з чим хочеш і ніхто ні на що не реагує. При оголошенні карантину групи, ця ж група контактує з іншими, проводяться новорічні ранки. А обхід ранковий медсестри-це взагалі якесь шоу. Зайти спитати кількість дітей та обсудити останні новини-ось і вся робота. А шпателі в роздягальні пилюкою припадають разом з термометрами. Побільше б таких батьків, то й був би порядок.
27 Грудня 2016, 20:09
Я добре знаю цю маму і знаю в якому віці вона народила цю дитину. Якби там не було, але відкривати рот, тикати і верезщати до людини яка годиться тобі в бабусі ніхто немає права! Ті мами, які так заступаються за &quot;чудесну, справедливу&quot; матір, Ви теж собі дозволяєте хамити старшим за Вас людям?! Якщо хамство-це тепер норма і всі кричать - Молодець...гріш Вам ціна. Рада, що ви виховуєте чудових дітей з правильними життєвими принципами. А щодо Вікторії Бондарук я свої висновки давно зробила. За кордоном на утримання собаки люди ліцензії отримують. І інколи думаєш, на жаль дітей можуть народжувати всі не залежно маєш ти проблеми з головою чи ні. А щодо розумних, які тут кричать про пенсію і гнати. Моє вам побажання, щоб у вас була така пенсія на яку ви зможете хоча б вижити в нашій країні і щоб, на дай Бог, вас не гнали з роботи.Ви ж все завжди правильно робите!!!<br/>Всім гарних свят!
27 Грудня 2016, 20:37
Мені здається що неважливо якій вік мами а як вона ставиться до тієї дитини, і в цьому випадку вона просто стала на захист своєї дитини. МОЛОДЕЦЬ
27 Грудня 2016, 21:15
Якби вона дійсно дбала про свою дитину, то викликила б лікаря, а не вела дитину в дитсадок.
27 Грудня 2016, 22:03
О да та Мецестра ще та ... Бог їй суддя за її вчинкі
27 Грудня 2016, 22:12
ви одна розумна мама .діагноз ставить лікар а не медсестра .одівала дитину в садочок бачила висипку веди в лікувальну установу . така вона мама .любить нарви потріпати .розумний на її стороні небуде.
27 Грудня 2016, 22:25
От і в тому діло що коли я вдівала дитину ще дома ніякої висипкі не було і в садочка тоже небуло. Тому я поїхала в лікарню . Просто тут такі коментарі шо просто смішно ,ви шо люди думаєте як би в лікарні сказали шо це Скарлатина я би пішла сваритися до медцестри позорити себе спочатку в неї потім тут я би нестала . Просто хочеться справедливості і те що ви пишете що я така погана . Поставте себе на моє місце як би поступили ви.
27 Грудня 2016, 23:21
Прочитавши Ваш коментар можна зробити висновки про Вашу тактовність, компетентність та&quot;освідченість&quot;, так безграмотно писати вже означає &quot;позорити себе&quot;, а про спілкування вже й годі говорити...
28 Грудня 2016, 09:53
Ви думаєте, якщо прийде нова молода медсестра, то всі проблеми садочка вирішаться??? В мене вжн друга дитина ходить в цей садочок. Медсестра нормальна і адекватна. Просто неадекватні батьки, бо водять хворих дітей в садочок. Самі не хочуть йти на лікарняне і саме добре спихнути дітей в садок. В мене дитина, через таких відповідальних матусь, майже 2 місяцв не може ходити в садочок. Медсестра повинна не допускати дітей з соплями і кашлем в групи.А тут роздули проблему з нічого.
28 Грудня 2016, 13:02
То чомуж ж та медсестра, допускає дітей в групи, що ваша дитина 2місяці в дома?<br/>Одну маму пускати не треба бо вона неадекватна, а з сопляками нехай ходять
28 Грудня 2016, 15:24
Я хочу стати на захист мами,багато коментарів я прочитала проти.І що рано народила,і що скандалістка,і не грамота.Не судідь, да не судимі будете.Вона молодець,справжня мама, яка горло перегризе за свою дитину.Садок зіпсувався,наслухалась яке там відношення до дітей.Препогане,няні можуть дозволяти собі бити і кричати так,що діти бояться ходити в садочок.І що саме страшне,що нічого не розказують батькам,залякали чи що.Якщо в дитини проблеми,посилають до психолога,а звідки проблема,якщо дитина боїться йти в садочок,подумайте. Перед тим як виховувати дітей,почати потрібно з себе.
28 Грудня 2016, 19:17
Отож, мамочки починаємо виховувати себе. А садочок дітей не повинен виховувати, а для чого тоді ви. Мами зозульки тільки дивляться кому б підкинути дитину, а потім всі винні крім них самих. Мама сама налаштувала дитину проти садочка, медсестри, а потім кричить на весь світ що порушили права дитини, ви ж перші їх порушуєте. Навіщо водити дітей в садок коли там самі монстри, тримайте вдома і виховуйте правильно.
28 Грудня 2016, 19:47
А для чого взагалі тоді садок? Якщо можна виховувати дитину в дома! Хочеться віддати дитину нормальним, досвідченим людям, які не просто думають як відбути цей день, а люблять та навчать чогось дітей. А то дітям 4роки а вони в садку навіть букви не вчать!
28 Грудня 2016, 20:27
Якщо ми почнемо виховувати самі своїх дітей,Ви дорогенькі вихователі залишитеся без грошиків.Так що будьте добрі будьте людьми.На рахунок зозоль Алла,ви це про себе?.Не всі такі!
28 Грудня 2016, 20:32
Ви взагалі розумієте значення &quot;мами зозулькі &quot;? Правильно та жінка зробила, а то немає ніде порядку. Як не вміють працювати з дітьми , то нехай на завод до станків ідуть.
28 Грудня 2016, 23:18
Я знаю медсестру,непогана вона людина,часом бувають дивацтва.Може їй просто пора на відпочинок.Але і крім неї в нас в садку вистачає казусів.Батьки теж бувають різні.Саме сумне що ми нічого не доведемо.Садок буде відстоювати свою правоту,батьки свою.Але з часом воно забудеться.Шкода завідуючу,вона класна.Але не справляється з персоналом.
28 Грудня 2016, 23:20
Я знаю медсестру,непогана вона людина,часом бувають дивацтва.Може їй просто пора на відпочинок.Але і крім неї в нас в садку вистачає казусів.Батьки теж бувають різні.Саме сумне що ми нічого не доведемо.Садок буде відстоювати свою правоту,батьки свою.Але з часом воно забудеться.Шкода завідуючу,вона класна.Але не справляється з персоналом.
29 Грудня 2016, 00:38
А в садку вихователь займається вихованням, а не навчанням дітей, так що мами це вам в інший заклад. А по друге мами що ви обливаєте людей грязю?Що ви св особисто навчили свою дитину?Ви приводить їх в садок і вам всі повинні, гляньте реально на світ, може і ви ще повинні їх вчити і виховувати.
29 Грудня 2016, 11:08
Значить садок ні для виховання, ні для навчання. Тоді поясніть ,а для чого він тоді?<br/>Напевно для зривання своїх нервів на тих дітях(
29 Грудня 2016, 13:24
Прочитав усі коментарі вище і задумався - чому жодна з мам, які тут пишуть, не подумала, що в тих виховательок і своі діти є. І виховують вони не лише прочитавши теорію в книжці, а й враховуючи власний життєвий досвід. Питання до мами, яка писала про &quot;грошики&quot; - а Ви самі працювали б за таку зарплату, яку мають працівники ДНЗ, Ви хоч знаєте скільки вони отримують?<br/>І взагалі почалося з медсестри...
29 Грудня 2016, 19:51
Я повністю згідна з мамою)))Поставте себе на її місце,як би ви діяли в такій ситуації)))І те що вона молода мама хай вас не хвилює))) Вона повністю справляється з дитиною)))
29 Грудня 2016, 20:30
То хто їх заставляє іти на таку зарплату,хай шукають роботу оплачуванішу.А якщо пішли в садок,то хай не відображають на дітях свої особисті негаразди і можливу неприязнь до батьків.
29 Грудня 2016, 21:06
Прочитала усі коментарі, шкода що з мами, яка добивається справедливості та належного ставлення до своєї дитини, зробили мало не скажену, вона молодець, захищає своє дитя, а решті скажу, давайте захищайте працівників садочку далі, але не доведи Господи комусь потрапити в схожу а той гіршу ситуацію, з вас теж зроблять монстрів неадекватних, тоді зрозумієте і цю маму, й інших які намагались відстояти права свої та своїх дітей
29 Грудня 2016, 22:04
Прочитала усі коментарі, шкода що з мами, яка добивається справедливості та належного ставлення до своєї дитини, зробили мало не скажену, вона молодець, захищає своє дитя, а решті скажу, давайте захищайте працівників садочку далі, але не доведи Господи комусь потрапити в схожу а той гіршу ситуацію, з вас теж зроблять монстрів неадекватних, тоді зрозумієте і цю маму, й інших які намагались відстояти права свої та своїх дітей
29 Грудня 2016, 23:51
Відповідаю до поміркованого,я працювала у садочку ,на таку зарплату.Але такого відношення до діток раніше не було.Не знаю з чим це пов'язано,але я чула як тепер відносяться до діток.Не всі,ні,але деякі няньки і вихователі.Таким не місце в дитячих закладах.А медсестра може і не погана.Я думаю вона прийшла на прохання вихователя.Але поставити неправильний діагноз перед святом дитини яка готувалась,одягла костюм ,ось що не правильно.Вам всім мама довідку навіщо показала,дитина здорова.Це просто якась не приязнь до мами,от і все.А дитину не можна так ображати.Я на її місці поступила б так само.Я знаю вихователі читають коментарі,задумайтесь чи завжди ви праві.Все повернеться бумерангом,за погане відповідати прийдеться.Я дуже люблю діток,і болить коли їх ображають.
30 Грудня 2016, 18:41
Я мама, котра була присутня при цій ситуації. Почитала всі ці коментарі, і хочу стати на захист садочка. В нас хороші вихователі і хороший помічник вихователя ( не нянька, до речі, як тут висловлювалися). Наші діти ходять в групу з інклюзивним навчанням ( в групі є троє діток з синдромом Дауна ). Медсестра не ставила діагнозів, а лише направила маму на консультацію до педіатра з підозрою на скарлатину. Добре, що у дитини діагноз не підтвердився, а якби навпаки, то б усі дітки могли б захворіти. Хотіла б побачити і почути хоча б одну маму, яка б сказала, що не проти присутності хворої дитини на святі поряд зі своєю. Я вважаю,що якщо у мами виникли підозри щодо скарлатини ще напередодні ввечері, то в садочок треба було йти через дитячу поліклініку, а не навпаки. А зараз у вас винуваті усі: починаючи з медсестри-пенсіонерки, вихователів, &quot;няньок&quot;, закінчилося завідувачем, який не справляється з персоналом. Шановні батьки, перш ніж засуджувати і критикувати персонал садка, подумайте над своєю поведінкою, бо крім ваших прав, у вас ще є і обов'язки, а ще запитайте у своїх діток, чи так вже погано їм у садочку, бо моя дитина з великим задоволенням біжить у садок і покаранням для неї є те, що вона не йде туди
30 Грудня 2016, 20:03
якщо мені щось або хтось не подобаеться я просто перестаю спілкуватись то навіщо водити своіх дітей в садок і паплюжити його це неповага в першу чергу до себе
30 Грудня 2016, 20:19
Вище в коментарі що Скарлатина з лущенням шкіри проявляється на10 день то чому якщо б це було так то всі діти були заражені ь давно. А Мецестра якого милого непровіряє діток якщо знає що в садку і Скарлатина і воші є . Що вона цілий день там робить , ходить по групам і ляси точить.. Просто шок куди ми котимся якщо порядку в садку немає то про що можна говорити далі.
30 Грудня 2016, 20:19
Вище в коментарі що Скарлатина з лущенням шкіри проявляється на10 день то чому якщо б це було так то всі діти були заражені ь давно. А Мецестра якого милого непровіряє діток якщо знає що в садку і Скарлатина і воші є . Що вона цілий день там робить , ходить по групам і ляси точить.. Просто шок куди ми котимся якщо порядку в садку немає то про що можна говорити далі.
30 Грудня 2016, 23:14
прочитав усі відгуки і зробив висновок що ображена мама на свою підтримку пише тексти під різними іменами всюди присутня одна і та ж орфографічна помилка у слові медцестра як добре що нас не видно можна називатись ким хочеш і писати що хочеш
31 Грудня 2016, 03:20
Це правда можна написати що хочеш....і можна обливати людину брудом бо вона поставила діагноз.....Але чому така розумна мама не повела свою дитину до лікаря щоб поставив діагноз а до медсестри привела спочатку *?????вона ж не лікар щоб ставити діагнози!!!!Якщо такі розумні батьки і поганий садочок то навіщо ви водите туди своїх дітей??Якби ви прийшли відразу з довідкою що ви здорові то вас і допустилиб до свята.....а не ви прийшли на свято а тоді аж до лікаря на обстеження....я теж булаб проти якби моя дитина захворіла через вашу не уважність.........
03 Січня 2017, 18:28
Тому і не повела до лікаря,бо дитина була здорова.Що ви там читаєте я не розумію.Поставлений не вірно діагноз медсестрою садочка,і досить поливати брудом маму.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром