Обслуговувати евакуатор економічно невигідно, – депутат Луцькради

26 Грудня 2016, 16:11
2207

Комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс» може відмовитися від діяльності щодо евакуації транспортних засобів.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у понеділок, 26 грудня.

Члени комісії запропонували директору підприємства Олександру Мартинюку розглянути можливість про припинення діяльності щодо обслуговування евакуатора у зв’язку з економічною невигідністю.

За словами директора «АвтоПаркСервіс», прибутку з обслуговування евакуатора підприємство не отримало.

Нагадаємо, що 8 жовтня у місті почав працювати евакуатор з маніпулятором вантажною підйомністю 3,5 тонни. У той же день патрульні відправили на штрафмайданчик першу автівку, припарковану з порушенням. Проте згодом виявилося, він не був пристосований для підйому важких автомобілів. А через деякий час підприємець повідомив про те,  що евакуатор поламався

Олександр Мартинюк пояснює, що оскільки Управління патрульної поліції не мало можливості самостійно здійснювати евакуацію транспорту,  то до цього залучили інших осіб. Цю функцію погодилося взяти на себе підприємство, очікуючи,  що обслуговування евакуатора приноситиме прибуток.

Директор «АвтоПаркСервісу» стверджує, що підприємство заплатило 16 тисяч гривень за місяць оренди евакуатора, проте евакуювало всього один-два автомобілі.  Решту часу транспорт перебував на ремонті, тому орендної плати підприємство не здійснювало, але і договору з орендодавцем не розривало.

Відтак член комісії Костянтин Петрочук запропонував підприємству відмовитися від обслуговування евакуатора

 «Виходить, що вони за оренду платять, а нічого робити не можуть. Якщо це шкодить економічно, то хай відмовляються від обслуговування», – зауважив депутат.

Тож на комісії прийняли рішення рекомендувати комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс» не здійснювати діяльності щодо евакуації транспортних засобів. 

Софія СІЧКУН

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром