Чи варто реформувати управління культури

26 Грудня 2016, 15:48
2037

Депутати зацікавилися мотивами утворення в управлінні культури нових відділів і його перейменування на департамент.

Про це йшлося у понеділок, 26 грудня, під час засідання комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Нагадаємо, в управлінні культури задумали утворити два додаткових відділи – менеджменту та креативних індустрій і реалізації міжнародних проектів. Втім, обранці громади зацікавилися, що корисного принесуть місту нові відділи, та чи будуть додаткові надходження до бюджету.

На це начальник управління культури Тетяна Гнатів зауважила, що йдеться про якісний культурний продукт, який формуватимуть разом із громадським сектором, що стосується реалізації міжнародних проектів.

Крім того, інтенсивніше працюватимуть над залученням іноземних інвестицій. Працівників у нові відділи обиратимуть за конкурсом. Проте, за словами Тетяни Гнатів, наразі не так багато спеціалістів, які можуть якісно виконувати таку роботу.

Натомість депутати поставили під сумнів перейменування управління в департамент. Адже департамент повинен складатися з управлінь, а не з відділів.

Проте, за словами начальника управління бюджету і фінансів Лілії Єлової, у Луцьку така практика відсутня. Остаточне рішення щодо реформування управління культури приймуть під час сесії міськради.

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
27 Грудня 2016, 11:09
Розігнати це управління культури на чолі із гнатів- і це буде дуже добре.
27 Грудня 2016, 19:17
І не тільки міське управління культури розігнати,а й обласне.Особливо бібліотеки,де сидять по 100 бібліотекарів, які не роблять нічого.А зарплата 5 і 8 тисяч грн.Це більша зарплата ніж в працівників заводу чи МНС, поліції ,де люди ризикують життям кожного дня.Нема читачів,бо всі мають дома Інтернет.Всі читачі липові з потолка.Але про це ніхто не задумувся і не задумується перевірити відвідування, читачів і книговидачу,<br/>яку просто малюють ніхто не задумався.А пора.Досить утримувати дармоїдів.які не приносять ніякої користі, а самі собі встановлюють по 5 доплат. себе любимим.Де сидять покоління мами ,доці. і всі по дзвінку з вищестоящих органів.
16 Січня 2017, 20:25
http://provse.te.ua/2016/02/yak-porobleno-kulturi-v-lutsku-pro-diyalnist-miskoho-upravlinnya-kultury/<br/>На культуру в місті Луцьку пороблено вже давно і бабка, що може це відробити же давно вмерла. Не дивиною буде новина, якщо Тетяна Гнатів почне претендувати на Заслуженого діяча культури! Дулю їй, і титул бездіяча культури Луцька!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром