У Луцьку презентують скандальну книгу про Василя Стуса

11 Листопада 2019, 09:16
Вахтанг Кіпіані 2540
Вахтанг Кіпіані

Вахтанг Кіпіані  у Луцьку представить книгу про українського дисидента та шістдесятника Василя Стуса». 

Презентація «Справи Василя Стуса» відбудеться 11 листопада о 15.00 в приміщенні Волинського краєзнавчого музею. Про це йдеться на сторінці Музейного простору. 

«У книзі зібрано документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві (нині – Галузевий державний архів СБУ). Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за ґратами політичної зони на Уралі?», – анонсують організатори. 

До матеріалів 1980 року додали кілька публікацій, з яких читачі дізнаються про маловідомі факти життя, ув’язнення та загибелі одного з найбільш визначних  українських поетів ХХ століття.

Відвідувачі презентації отримають відповіді на питання про те, якою в судові справі була роль адвоката Медведчука, чи мав поет реальну можливість отримати Нобелівську премію, як проходили останні роки життя Стуса в таборі особливого режиму, та як все-таки помер митець: шляхом навмисного  вбиства чи самогубства. 


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром