Нардепи міркували, як зробити Луцьк туристичним

01 Жовтня 2015, 16:33
2446

Відбувся круглий стіл за участі представників туристичної сфери нашого регіону.

 

Сьогодні, 1 жовтня, провели круглий стіл за участю представників туристичної сфери нашого регіону на тему «Інфраструктура та туризм у Волинській області. Проблеми та перспективи розвитку».

Обговорити перспективи розвитку туризму в Луцьку та поділитися досвідом інших обласних центрів, що позиціонують себе як туристичні, прийшли народні депутати Анна Романова і Лев Підлісецький. Також взяли участь в обговоренні і директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка та начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Наталія Бунда.

Анна Романова відзначила, що Луцьк їй дуже сподобався, проте нашому місту не вистачає якісної промоції та розвинутої інфраструктури.

«Луцьк – це справді приємне відкриття. Маю відзначити, що ваша фортеця знаходиться в дуже гарному стані у порівнянні з іншими такими пам’ятками в Україні. Проте, на жаль, ваше місто зараз не можна назвати туристичним. Такий статус присвоюється тоді, коли кількість туристів перевищує кількість населення мінімум у два рази. Тому, перш за все з міського бюджету мають виділяти кошти на розвиток туризму», – розповіла Анна Романова.

Великий мінус у розвитку туристичної сфери нашого міста депутат також побачила у тому, що до Луцька незручно добиратися. Наприклад, гості з Києва можуть приїхати сюди в 5 ранку потягом, який має не найкращий стан, а кафе та ресторани відкриваються значно пізніше, не говорячи уже про поселення в готелі. Тож туристу це виявляється доволі незручним.

Лев Плісецький, ділячись досвідом розвитку туристичної сфери у Львові, впевнений, що луцькому туризму найкраще сприятиме Туристичний альянс. Депутат також зазначив, що для того, щоб туристи хотіли не раз відвідати місто, потрібно влаштовувати різні свята та фестивалі.

«Промоцію має робити місто, але не завжди на це є кошти, тому тут допоможе бізнес. Зараз, не ображайтеся, але туристи більше поїдуть до Львова, а не до вас, бо поки що ви зовсім невідомі. Потрібно, щоб у місті щось відбувалося, тоді туризм буде плідним», – зауважив Лев Плісецький.

Наталія Бунда зазначила, що хоч промоції нашому місту і не вистачає, це не означає, що її взагалі немає. Туристичний альянс в Луцьку вже почав функціонувати, а Центр туристичної інформації та послуг з кожним роком показує все кращу статистику відвідуваності.

«Луцьк – це місто маленьке, місто вихідного дня. І ми розуміємо, що поки що розраховувати на великий потік закордонних гостей ми не можемо. Тому наша цільова аудиторія – це західні регіони», – повідомила Наталія Бунда.

Начальник департаменту також вказала на не менш важливу проблему, яка не дає повноцінно розвиватися Старому місту. Міська рада не може повністю контролювати історико-культурну спадщину, адже вона безпосередньо не підпорядковується місцевій владі. Тож для того, аби щось побудувати чи змінити в найголовнішому туристичному осередку Луцька, потрібно роками чекати погодження міністерства.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром