Лучан закликають вживати органіку

01 Жовтня 2015, 16:02
1959

Уперше до міста завітав фестиваль органічних продуктів «Тиждень екологічного споживача».

Екозахід відбуватиметься на Театральному майдані з 29 вересня до 2 жовтня. Програмою заходу передбачено виставку-ярмарок екопродуктів та напоїв, лекції дієтологів, фотозона та виступи волинських гуртів.

Учасники фестивалю частували своїми продуктам перехожих, пропонували органічну косметику та розповідали про переваги здорового харчування.

«Це всеукраїнський проект, його організовує екологічна громадська організація «МАМА-86». Вони розпочали свою діяльність після вибуху на Чорнобильській АЕС. Після трагедії зібралися кілька мам і зрозуміли, що екологічно чистих продуктів для їхніх дітей нема де взяти. По всій країні почали шукати партнерів. Взагалі такі проекти організовують в Україні не перший рік. Були фестивалі у  Києві, Одесі, Умані. Цього року ми також вирішили долучитись до фестивалю, щоб лучани знали, де можна придбати органічну натуральну продукцію», – розповіла організатор «Тижня екологічного споживача» у Луцьку Галина Курус.

За словами прес-секретаря фестивалю Вікторії Горбай, частину виручених коштів ініціатори заходу планують передати на потреби бійців АТО та хворих діток.

Тим часом прилавки ярмарку наповнилися різноманіттям натуральної та органічної продукції. Перехожі зацікавлено розглядали асортимент, дегустували смаколики, купували товари.

«Проходила повз, побачила цю ярмарку, вирішила заглянути. Придбала трохи натуральних хлібців. Мої діти зазвичай не люблять їсти корисних овочів. Воно і не дивно, бо ж чипси і сухарики їм смачніші. Запропоную ось таку альтернативу. Думаю, сподобається, адже у такій цікавій формі, не знаючи, що то таке, вони залюбки поласують натуральним», – поділилась враженнями поціновувачка органічної їжі Світлана Мельник.





 

Коментарі
01 Жовтня 2015, 23:33
Який це фестиваль? там 3 шкільних столи з незрозумілими товарами поганої якості. звичайний старий ринок в центрі міста! хто дозволив це проводити на театральному майдані? скільки коштів дали міській владі?
02 Жовтня 2015, 12:39
Цікавий захід! Раніше навіть не здогадувалась, що в нашому місті можна придбати екологічну продукцію! Дякую організаторам за новинку!
02 Жовтня 2015, 13:26
Я був на ярмарку, заходив два дні поспіль. Так ярмарок не великий, але Олено з математикою у вас не дуже... вісім великих столів від трьох навіть візуально відрізнити можна. Також там була зона відпочинку, де моя дитина з психологом з радість займалась малюванням. І зробили фото в цікавій фотозоні в українському стилі від професійного фотографа.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром