Аграрна партія України знову оскандалилася у Луцьку

01 Жовтня 2015, 12:34
3971

На партійну конференцію щодо висунення кандидатів у депутати різних рівнів не пустили не тільки журналістів, а й власних партійців.

Волинська обласна організація «Аграрної партії України» провела конференцію з висування кандидатів у Волинську облраду лише з другої спроби. Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Проте, не обійшлося без конфліктів і міліції. Спочатку на конференцію не впускали ні журналістів, ні декого з делегатів цієї ж партії, ні офіційних спостерігачів від ОБСЄ. Захід відбувся у вівторок, 29 вересня.

Коли журналісти Катерина Шарпата («Точка ОПОРИ») та Марія Доманська («Громадське. Волинь») намагалися потрапити у приміщення, де мала проходити конференція партії, особи у спортивних костюмах завадили їм у цьому. Молодики заявили, що є членами партії, а журналістів не пропускають, бо захід є закритим. Згодом владнати проблему прийшов заступник голови обласного осередку «Аграрної партії України» (колишній член «Партії регіонів») Ігор Волошенюк. Він заявив, що пресу не пропустить, а всередині уже є «обрані журналісти», які пройшли акредитацію. На зауваження Шарпатої, що партія  порушує її права, адже конференція є заходом виборчого процесу, який є відкритим згідно закону, Волошенюк не відреагував. Журналісти заявили, що викликають міліцію.

Після цього Ігор Волошенюк погодився пропустити представників преси. Журналіст «Точки ОПОРИ» Оксана Ютовець, яка прийшла згодом, зайшла усередину, інші вищезгадані представники ЗМІ залишилися чекати міліцію. Вони стали свідками того, як на конференцію не впускали навіть декого з делегатів «Аграрної партії України». Після невеликої штовханини та сварки, їх таки пропустили. Згодом під’їхали і офіційні спостерігачі від ОБСЄ, яким також влаштували пропускну систему. Щоб вирішити цю ситуацію, до спостерігачів підійшов, судячи з поведінки, представник «Аграрної партії України» Ілля Токаренко.

Лучанам він відомий своїм перформансом, влаштованим у Луцькій міській раді на протест через відсутність гарячої води у місті. До слова, тоді він був одягнений у футболку з символікою Радикальної партії Олега Ляшка. Голова обласної організації партії Ляшка Володимир Кучер сказав, що Токаренко не є членом партії і ніколи ним не був, а акцію тоді робив від свого імені.

Телефоном Токаренко отримав вказівку впустити спостерігачів ОБСЄ. Через півгодини після виклику таки приїхав наряд міліції зі слідчими, які взяли пояснення з приводу ситуації в обох сторін конфлікту. Журналісти написали заяву про перешкоджання журналістській діяльності згідно ст. 171 Кримінального Кодексу України.

Ситуацію на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook також прокоментувала Координатор Громадського руху ЧЕСНО на Волині Марія Доманська.

«Це була найгірша конференція з усіх, проведених в Луцьку. Поставити «ті тушок» і не впускати ні журналістів, ні власних делегатів партії, ні спостерігачів ОБСЄ – це як називається?

Якщо були обурені на «Опоблок» люди? То подивіться, що було в Аграрній партії України.

При тому, що там такі люди, які мало на виду в луцьких журналістів. Їх більше цікавить район. Тож в тіні їм, очевидно, краще живеться і це довела поведінка представників цієї партії. Це такі як, донедавна регіонал, Ігор Волошенюк. Згодом мер Ківерець Жгутов та інші.

А відомий у Луцькраді перформер Ілля Токаренко (який ще недавно був, нібито, ляшківцем) раптом у аграріїв засвітився і навіть судом погрожує, мовляв, він не публічна особа. А хіба? Після того як помився в трусах у Луцькраді, вже куди публічнішим бути?», - дивується громадська активістка.


 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром