ТОП-15 скандалів, які виникали у місті протягом року

24 Грудня 2016, 12:26
3771 Джерело: Interior marketing

У 2016 році резонанс викликали кілька скандальних будівництв, концерти російськомовних виконавців та пригоди дебоширів.

Протягом року в обласному центрі Волині не вщухали різноманітні скандали, які стосувалися тієї чи іншої суспільно важливої теми, або ж були предметами масового обговорення.

Район.Луцьк підготував короткий огляд найпопулярніших подій, які викликали суспільний резонанс у році, що минає.

ОДНЕ БУДУЮТЬ – ІНШЕ РУЙНУЮТЬ

Усередині січня лучани обурилися, що через сусіднє будівництво на проспекті Соборності, 20 може завалитися дев’ятиповерхівка.

Зважаючи на значні пошкодження будівлі, комісія, створена при міській раді, прийняла рішення про підсилення споруди за рахунок забудовника.

Крім того, через невиконання припису щодо припинення незаконного будівництва на проспекті Соборності, 22-Б, забудовник сплатив штраф у розмірі 130 тисяч гривень. Після чого будівництво все одно не зупинили і забудовник мусив сплачувати штраф повторно.

Наразі зведення багатоповерхівки на Соборності 22б триває, попри явне порушення норм будівництва.

БУДИНКОВА «ВЯЗНИЦЯ»

Через зведення нового елітного житла, луцька п’ятиповерхівка, що на вулиці Володимирській, 109, руйнувалася по швах. Роботи тривали і вдень, і вночі. Жителі боялися, що їхній старий будинок може розвалитися навпіл.

За словами місцевих, поблизу їхнього помешкання планують побудувати ще кілька багатоповерхівок і розмістити їх «літерою г», а це означає, що будинок взагалі опиниться в «повітряній кишені».

Містяни зверталися до різних структур, втім їм не вдалося досягнути своєї мети. Попри нарікання мешканців, нову споруду біля їхнього помешкання уже майже добудували.

ПРИГОДИ РІВНЕНСЬКОГО ПОСАДОВЦЯ В ЛУЦЬКУ

Наприкінці лютого екс-заступника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області Олександра Волошина затримали громадські активісти разом з поліцією за хуліганство.

Тоді він відмовився від освідування і разом з друзями погрожував всім фізичною розправою, сипав матюками та розмахував руками.

Згодом у Луцькому міськрайонному суді вирішили, що заступник начальника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області Олександр Волошин не вчиняв ніяких хуліганських дій. У ніч з 15 на 16 квітня Олександр Волошин знову став учасником бійки, яку припинили активісти Групи швидкого реагування «Самооборони Волині» та Державної служби охорони біля бару «Оболонь». У Луцькому міськрайонному суді на невизначений термін переносили розгляд справи екс-заступника начальника управління ДЗЕ у Рівненській області Олександра Волошина.

НІ ПОТАПА, НІ НАСТІ

Усередині квітня активісти погрожували протестом концерту Насті і Потапа. Пізніше продюсер MOZGI entertainment Ірина Горова стверджувала, що інформація про виступи Потапа і Насті в Росії – неправдива. Попри це, через протести у місті таки відмінили концерт скандального дуету Потап і Настя.

ПОБИТТЯ ЮНОГО БІЗНЕСМЕНА

Наприкінці квітня знаний у всьому Луцьку юний бізнесмен Адам Шевчук, який продає браслети власного виробництва, потрапив у лікарню з травмами голови. Мати хлопчика підтвердила факт побиття. За її словами, інцидент трапився під час гри з сусідськими дітьми. Конфлікту між ними нібито не виникало, втім,як стверджує постраждала сторона, сусідці щось не сподобалося і вона почала тягати хлопчика за вухо, а далі до побиття підключилася ще й бабуся, яка била дитину залізною палицею.

ЛОБОДІ -ТАБУ

Всередині травня до нічного клубу «Опера» прийшло більше 50 лучан, аби висловити своє невдоволення з приводу концерту співачки Світлани Лободи. Учасники акції створили імпровізований коридор для тих, хто хотів потрапити в середину торгового центру «Гранд Волинь». Інколи учасники протесту запитували у людей, що проходили повз чи «не соромно їм йти на концерт повії?» Більшість відвідувачів торгово-розважального конкурсу дивувалися цій акції й не дуже розуміли, що відбувається.

Акція проходила мирно, блокування мало більш пасивний характер.

БУНТ ПРОТИ ЗАБУДОВИ

У червні між будинками №47 та №53 на проспекті Відродження запланували побудувати торгово-офісне приміщення з житловими приміщеннями, проте мешканці сусідніх багатоповерхівок стверджували, що будівництво незаконне.

Після довгих дискусій, жителі таки досягли своєї мети. За результатами перевірки відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради, скандальне будівництво припинили.

ЖУРНАЛІСТСЬКА КАША

Наприкінці червня конкурсі кращих громадських ініціатив жителів міста переміг Фестиваль Волинської журналістики, до програми якого мали би входити майстер-класи, концертна програма і фуршет. Фестиваль викликав чимало дискусій серед лучан, а його ініціаторів звинувачували у підтасовці голосів та використанні прізвищ журналістів, які насправді не голосували за ініціативу.

У підсумку дискусії автор ініціативи «Фестиваль Волинської журналістики — літо 2016 року» відмовився від фінансування, тому кошти після обговорення виділили на іншу громадську ініціативу.

БАГАТОСТРАЖДАЛЬНА КАФЕДРАЛЬНА

Ділянку на Кафедральній, 13 давно супроводжували скандали. Під час початку будівництва торгово-офісного приміщення три роки тому знайшли підвали XVIII століття. Археологи розпочали на об’єкті розкопки, однак роботи припинилися через брак коштів. За ці роки пам’ятку історичної спадщини не законсервували, тому нині вона руйнується і перетворюється на смітник. 2016 року забудовник вирішив продовжити термін договору про оренду.

Після довгих дискусій, 30 червня під час сесії міськради депутати таки підтримали проект рішення про надання ТзОВ «Луцькміськбуд» в оренду земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу на вулиці Кафедральна, 13.

НАШУМІЛА РЕКОНСТРУКЦІЯ ПІШОХІДНОЇ ВУЛИЦІ

Навколо реконструкції вулиці Лесі Українки, яку розпочали на початку липня, постійно виникають суперечки та скандали. Спочатку деякі лучани не розуміли, навіщо взагалі оновлювати цілком, на їхню думку, нормально покриття, інші – обурилися зрізуванню цілком здорових дерев.

Врешті конфлікт щодо зрізування дерев вдалося врегулювати і на вулиці висадили нові зелені насадження.

Що стосується самої реконструкції, то прокуратура області розпочала два кримінальні провадження щодо ремонту центральної вулиці Луцька Лесі Українки. Правоохоронці мали з’ясувати, чи правомірно влада міста розділила об’єкт вартістю 8 мільйонів гривень на частини, обійшовши законодавство щодо регулювання державних закупівель.

Експертиза показала порушення процедури державних закупівель, проте розслідування у справі досі триває. Наразі правоохоронці перевіряють, чи було нецільове використання бюджетних коштів під час реконструкції.

ЗНИКЛІ ФОТО НА СТЕНДІ ГЕРОЇВ І ПОЖЕЖА

Лучан обурила відсутність фото добровольців на стенді «Героїв Небесної Сотні». У зникненні фотографій звинувачували КП «Луцькреклама». Проте директор «Луцькреклама» запевняв, що фото загиблих воїнів, які рідні самостійно доставили на стенді «Героїв Небесної Сотні» та «Загинули за єдність України», приведуть до належного вигляду і повернуть на місце до вирішення питання з розширенням стенду.

Фотостенд вирішили розширити після звернень родичів загиблих в АТО. На роботи з розширення стенду Луцька міська рада виділила 200 тисяч гривень. Відкриття оновленого фотостенду відбулося 14 жовтня.

24 листопада Стела Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО загорілася. Офіційної версії причин загоряння так і не повідомили.

ЗНУЩАННЯ НАД ТВАРИНАМИ

Переселенка з Луганська разом із своїм другом знущалася над кошеням, записавши процес на відео та розповсюдивши в Інтернеті. Лучани у соцмережах погрожували вчинити самосуд над живодеркою.

Згодом небайдужі лучани знайшли замучених тварин просто на вулиці, хоча живодерка заявляла, що віддала котиків у «хороші руки». Оглянувши нещасних, захисники тварин зробили висновок, що тваринам потрібна реабілітація.

Через деякий час кошеня, з якого жорстоко познущалася Любов Таропіна з своїм співмешканцем Юрієм Гнатюкомпомерло.

За жорстоке поводження з тваринами Любов Таропіну отримала два роки умовно.

СМОРІД У МІСТІ

Протягом тривалого часу лучани скаржилися на сморід, причину якого не вдавалося встановити. Скаржилися на неприємний запах у місті переважно у ранкові години. Однією з причин його виникнення міг бути несанкціонований злив відходів у каналізаційну мережу у різних частинах Луцька.

15 вересня на сайті міської ради з’явилося повідомлення про те, що такий злив відходів здійснювали приватні підприємці, серед яких ТзОВ «Забіяка» та ТМ «Дмитрук».

Тоді під час нічного рейду працівники муніципальної поліції Луцька виявили три епізоди несанкціонованого зливу відходів. У неналежний час нечистоти зливали на вулиці Мамсурова з автомобілів ковбасних виробників «ТМ Дмитрук» та «Забіяка». Крім того, автомобіль «Забіяки» виявили при зливі відходів у каналізаційний колодязь на вулиці Тарасова, на території підприємства «Лада 2000».

Також 17 вересня спіймали «на гарячому» ще одного розповсюджувача неприємних запахів –«Торчин Продукт».

СМІТТЄВИЙ ПРОТЕСТ

У Брищі селяни виступали проти будівництва заводу з переробки відходів та печі для спалювання сміття. У знак протесту вони цілодобово блокували Брищенське сміттєзвалище. Протестувальники вимагали повного законсервування старого полігону, приведення сортувальної лінії до проектної потужності, правильного захоронення сміття і заборони цього будівництва.

Врешті, міська влада дійшла згоди з селянами і луцьке сміття знову почали возити на Брищенський полігон.

А забудовника сміттєпереробного заводу пізніше оштрафували на мільйон гривень через відсутність проекту виконання підготовчих робіт, документів про призначення головного архітектора проекту та відповідальної особи проектувальника, що здійснює авторський нагляд.

НАРЕЧЕНА-ДЕБОШИРКА НА ДІВИЧ-ВЕЧОРІ

У листопаді п’яна наречена влаштувала дебош на дівич-вечорі і напала на копів. Інцидент трапився у нічному клубі «Версаль». Неадекватна жінка затіяла шарпанину, подряпала охоронців і вкусила за щоку патрульну поліцейську.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
25 Грудня 2016, 22:00
<p>Бізнесмен АДАМ?? Син наркозалежноє хво**и?? Той, що понівечив газони в парку?? Той, що в 12 років кермує скутером без днз?? Той, що САМ "господарює" вдома під час мамусиних загулів та походеньок?? Певне, хтось з журналістів крепко "товаришує" з мамусею......</p>
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром