Луцьк визнали найзручнішим містом для життя

23 Грудня 2016, 10:06
1993

За результатами опитування сервісу онлайн-оголошень OLX, користувачі назвали Вінницю найчистішим і найзручнішим для життя містом в Україні. На другому місці – Луцьк.

В опитуванні взяли участь 33 тисячі користувачів, – пише «Слово і Діло».

Користувачам були представлені десять критеріїв оцінки міст України з можливістю поставити бали в діапазоні від 1 до 7. Підсумковий рейтинг сформувався за сумою всіх десяти показників: оцінювані міста могли отримати 70 балів.

Вінниця набрала 50 балів і показала найкращі результати в шести з десяти категорій. Друге місце посів Луцьк із 48,9 бали.

Схожі показники в Харкова, який набрав 47,6 бали. Разом із Вінницею це місто лідирує за зручністю закладів для дітей, однак в оцінці вартості життя показав не найкращі результати. До п'ятірки найкращих для життя міст України потрапили також Рівне з 47,4 бала та Львів із Тернополем, які отримали 47,1 бала.

Столиця України опинилася лише на дев'ятому місці з 45,8 бала, поступившись Хмельницькому, Чернігову й Черкасам.

Аутсайдерами списку цьогоріч значаться промислові міста. Рейтинг замикає Запоріжжя з 41,7 бала. Жителі низько оцінюють рівень екології та безпеки, а також скаржаться на невідповідність доходів видаткам. Трохи вище Дніпро (41,9 бала), де, крім невпевненості в безпеці, жителів хвилює дефіцит місць для дозвілля та спорту.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром