У Луцьку з'явився унікальний парк дерев'яних скульптур

02 Листопада 2019, 17:42
4893

1 листопада у Луцьку на території розважального комплексу «Адреналін Сіті» з'явився унікальний та самобутній парк дерев'яних скульптур. 

Створенню унікального об'єкта передували змагання майстрів з бензопили. Перші скульптури народилися саме під час них. А потім гарну справу продовжили й інші скульптори. Для того, щоб парк довго служив, вони покривали кожну скульптуру спеціальним лаком. Про це розповіла директорка Музею сучасного українського мистецтва Леся Корсак, – повідомляє прес-служба ОУМЛГ.

Створювали скульптури бензопилами. У це надзвичайно важко повірити, коли спостерігаєш за деталями у фігурах.

Організатор фестивалю, скульптор Ілля Липка, розповідає, що дійство приурочене першій річниці Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, 10-й річниці «Адреналін Сіті». Попрацювали тут багато людей. Але все це було б абсолютно неможливим без цілковитої підтримки начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка та сприяння всіх лісівників Волині, які забезпечили матеріалами для скульптур.

«Волинські лісівники давно стали працювати нарівні із соціально-відповідальним бізнесом. Останнім часом за сприяння лісогосподарських підприємств або й навіть винятково силами лісівників реалізовано сотні важливих для Волині проектів. Збудовано автобусні зупинки у населених пунктах області, ОТГ. Створено сквери, парки, за останні 2 роки введено в дію понад 20 рекреаційних пунктів – високого рівня.  Тож коли організатори заходу звернулися до нас із пропозицією посприяти у такій справі, ми не змогли відмовити. Спасибі і організаторам, і самим скульпторам, які фактично з нічого зробили таку красу», – подякував присутній на відкритті заступник начальника ВОУЛМГ Олександр Рибчинський.

Дуже влучно про це дійство зазначила мистецтвознавець Зоя Навроцька: «Є людина-руйнівник, яка розтопче посаджений сад, знищить душу людини… Але є людство, яке будує і творить».

Фестиваль завершився шоу палаючих химер, що супроводжувалося звучанням хітів німецього метал-гурту Rammstein. Яскраво, вражаюче, видовищно, як і загалом сам парк.

Подібні ініціативи постійно отримують підтримку із боку волинських лісівників. Адже створювати для майбутнього можна і необхідно не лише ліси. Маленькі, але такі важливі проекти безперечно житимуть довго і яскраво. Вони даруватимуть позитивні емоції сотням волинян та гостям нашого краю. Крім того, така справа – це можливість дати дереву друге життя. Волинська природа неповторна, а мистецтво – вічне.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром