«Це своєрідний мікрорайон Луцька зі своїм самоврядуванням», – політолог про Прилуцький старостинський округ

02 Листопада 2019, 09:52
2975

Міська рада 30 жовтня   створила Прилуцький старостинський округ. Центром  стане село Прилуцьке, до його складу також увійдуть села Сапогове, Жабка, Дачне.

«Це своєрідний «мікрорайон» Луцька зі своїм самоврядуванням», – пояснив в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд» співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», політолог Михайло Наход. Про це пише ІА Конкурент.

Колишній сільський голова Валентин Арчибасов, якщо він не заперечує, стає автоматичним виконувачем обов’язків старости до наступних чергових виборів.

«Фактично вони є посередниками між виконавчими органами Луцької міської ради і населенням, яке входить до цих чотирьох сіл. Тобто, можуть надавати адміністративні послуги, сприяти в надані. І мають ще певний набір повноважень, які стосуються задоволення потреб мешканців цих сіл», – пояснив Михайло Наход.

«Тобто це людина від влади, яка ближча до людей у селах», –  додав голова Луцької РДА Тарас Яковлев.

 Він наголосив, що разом з приєднанням села не розформовуються, а залишаються ними, але у складі ОТГ Луцька.

Радниця з питань децентралізації Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан доповнила, що староста входить до виконавчого комітету Луцькради.

Однак інші виборні посади, як то депутати чи секретар, втрачаються. Далі у процесі реорганізації та приєднання Прилуцька до Луцька зберігаються окремі бюджети до кінця року. Після відбудеться злиття бюджетів. Також відбудеться засідання інвентаризаційної комісії, аби передати чинне майно в Луцьку ОТГ.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром