Бійців-добровольців хочуть внести до Програм підтримки міськради

22 Грудня 2016, 11:27
2070 Джерело: espreso.tv

Добровольців, які офіційно невизнані державою, зможуть внести до Програм, що передбачають заходи, спрямовані на допомогу атовцям та забезпечення житлом на умовах співфінансування.

Про це йшлося у четвер, 22 грудня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що добровольці, які ще не мають офіційно такого статусу, зможуть його отримати від спеціальної комісії. До складу комісії увійдуть бійці АТО і депутати.

Обранці громади запропонували збільшити кількість членів комісії, внісши до її складу депутаток Аллу Надточій та Майю Шостак. Втім, Сергій Григоренко запропонував не підтримувати таку ідею, щоб не було ніяких непорозумінь з боку атовців, які мають кількісну перевагу в складі комісії.

Окрім цього, на сесію міськради голова бюджетної комісії, депутат Павло Данильчук планує внести ще одну зміну до Програм. Зокрема, участь у Програмах пропонують взяти і тим, хто пішов у зону проведення АТО добровольцем, а потім вступив на службу до підрозділів МВС.

Нагадаємо, у місті прийняли «Комплексну програму підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають у місті Луцьку та на території Прилуцької сільської ради Ківерцівського району на 2017 рік».

Крім того, добровольців пропонують внести і у перелік тих осіб, які можуть взяти участь у програмі забезпечення житлом на умовах співфінансування.

«Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні АТО, а також членів сімей загиблих, зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019» після тривалої дискусії депутати підтримали під час «жовтневої» сесії міськради.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром