Спорт для молоді та пенсіонерів: топ-11 безкоштовних можливостей

22 Грудня 2016, 11:13
9433

Кожен з нас прагне бути струнким та сильним, проте не у всіх є кошти, щоб придбати абонемент у тренажерний зал або, до прикладу, піти на заняття з йоги.

Район.Луцьк знайшов місця, де різними видами спорту можна займатися безкоштовно, застосувавши тільки силу волі, щоб прийти на заняття.

 

Дзюдо

Прийомам цього японського бойового мистецтва можуть навчитись усі охочі у спортивному клубі «Білий м’яч», проте здебільшого цю секцію відвідують підлітки віком 15-17 років.

У закладі зробили ремонт залу для єдиноборств, тому тренуватись тепер ще зручніше та безпечніше. Провідний професіонал КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» ЛМР» Юрій Остромецький розповів, що тепер у залі дуже хороші мати. Завдяки цьому є можливість якісніше проводити заняття не тільки з дзюдо, а й карате та джиу-джитсу.

2
Юрій Остромецький
Юрій Остромецький

Для того, щоб займатись у секції дзюдо безкоштовно, необхідно прийти у спортивний клуб та записатись. Єдине, на що потрібні будуть витрати – це форма.

1

Знайти заклад можна за адресою вулиця Конякіна, 35

Клуб «Білий м’яч»
Клуб «Білий м’яч»

 

Атлетична гімнастика

Такі тренування підійдуть усім, хто хоче вдосконалити власне тіло та не витратити коштів.

Для занять атлетичною гімнастикою у спортивному клубі «Атлет» є штанга, гирі та тренажери для ніг. Вік охочих тренуватись необмежений.

Провідний професіонал КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» ЛМР» Володимир Наумук розповідає, що для кожної вікової групи він особисто підбирає відповідну програму та навантаження.

Володимир Наумук
Володимир Наумук

Згідно з розкладом, атлетичну гімнастику проводять у середу та п’ятницю з 17.00 до 19.00.

Прийти на заняття можна у спортивний клуб «Атлет» за адресою вулиця Степана Бандери, 13.

 

Хортинг

Цим українським видом спортивних єдиноборств можуть займатись усі, вікових обмежень немає.

Володимир Наумук стверджує, що тренер із хортингу зацікавлений у пошуку талановитих дітей, тому і платні, і безкоштовні заняття є дуже корисними для тих, хто їх відвідує.

До слова, нещодавно представники цієї секції зайняли призові місця на чемпіонаті України та Кубку України.

Змагання з хортингу. Джерело fire.ck.ua
Змагання з хортингу. Джерело fire.ck.ua

Спеціальної фізичної підготовки для того, щоб займатись цим видом єдиноборств не потрібно.

Проводять тренування в спортивному клубі «Атлет» у суботу з 11.00 до 14.00.

 

Тхеквондо

Зважаючи на популярність бойових мистецтв, у «Атлеті» формують групу для занять тхеквондо. Обмежень немає ані вікових, ані гендерних.

Щосереди з 9 ранку тренер очікує на всіх охочих оволодіти бойовим мистецтвом.

 

Аеробіка

Сюди мають змогу прийти усі охочі. Наразі, на аеробіку ходять, здебільшого, мами з дітьми. Незважаючи на те, що заняття відвідують в середньому 15-20 людей, для інших охочих теж знайдеться місце.

Аеробіку проводять 4 рази на тиждень, проте лише один з них є безкоштовним. Приходити на таке заняття можна щонеділі з 10.00 до 11.00.

Тренер чекає усіх охочих у спортивному клубі «Атлет».

 

Йога

Йогу теж проводять 4 рази на тиждень і аналогічно одна зустріч з тренером є безкоштовною.

«На заняття може приходити будь-хто. Якщо людина прийшла о зазначеній годині, з нею буде займатись тренер так само, як і з усіма іншими», – каже Володимир Наумук.

На безкоштовне заняття йоги можна прийти у суботу, триватиме воно з 10.00 до 11.00 у спортивному клубі «Атлет».

 

Спортивно-бальна хореографія

Тут очікують на усіх охочих, хто вміє та хоче навчитись основам спортивно-бального танцю. Відвідувати такі заняття безкоштовно можна вже з 5 років, більше вікових обмежень немає.

Проводять безкоштовні заняття кожної суботи з 13.30 до 14.30.

Записатись до тренерів можна за адресою бульвар Дружби народів, 13а, тобто у спортивному клубі «Стріла». Оскільки у приміщенні клубу розпочинають капітальний ремонт, то заняття там призупинили.

 

Стрейчинг                                                                    

Провідний професіонал КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» ЛМР» Галина Тимощук розповідає, що здебільшого на заняття стрейчингу ходять мами з дітьми, але записатись можуть усі охочі. Вікових обмежень немає.

Галина Тимощук зі своїми вихованцями
Галина Тимощук зі своїми вихованцями

Заняття проводять у суботу з 18.30 до 19.30 у спортивному клубі «Стріла». У зв’язку з ремонтом стрейчинг теж тимчасово зупинили.

 

Велоспорт

Такі заняття проводять у спортивному клубі «Одісей» за підтримки Луцького велосипедного клубу «Темп».

Провідний професіонал КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» ЛМР» Олег Хлопіцький каже, що у велоспорт можна йти з 10-12 років. На тренування можуть приходити усі охочі, навіть ті, хто не вміє їздити.

Олег Хлопіцький
Олег Хлопіцький

Заняття проводять кожного дня, крім неділі.

Дізнатись більше можна у спортивному клубі «Одісей», що знаходиться за адресою вулиця Наливайка, 10.

 

Футбол

Піти на тренування можна у будь-який з вище зазначених спортивних клубів. Вікові категорії різні, проте обмежень для юних футболістів немає.

З міні-футболу влаштовують змагання, в результаті яких всі можуть отримати шалені емоції, а згодом і подарунки.

Провідний професіонал Галина Тимощук, що працює у спортивному приміщенні «Стріли», розповіла про успіх команди, яка займається у цьому клубі.

«В нас були змагання, присвячені Дню святого Миколая. Наша команда отримала 5 м’ячів, так як вона зайняла 1 місце. Кожному з футболістів дістався солодкий подарунок», - каже Галина Тимощук.

Провідний професіонал КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» ЛМР» Наталія Зінь із спортивного клубу «Лучеськ» теж пишається своїми футболістами. Вони не тільки вправно грають, а й показують власні результати в мережі.

Наталія Зінь
Наталія Зінь

«В нас є сторінка клубу «Лучеськ», яку створили діти. Там багато фото. Все, що проводимо – викладаємо в  мережу», – каже Наталія Зінь.

Завітати в спортивний клуб «Лучеськ» можна за адресою вулиця Рівненська, 5.

 

Настільні ігри

Настільний хокей, настільний теніс, шашки, шахи, дартс – такі розваги теж можна знайти у всіх вище вказаних спортивних клубах.



Позитивом таких ігор є турніри, які проводять досить часто, а відповідно, за кожен турнір є нагода отримати подарунок.

Крім вказаних спортивних клубів, пограти у шахи, шашки, дартс та інші ігри можна у приміщеннях «Олімпія» та «Біла тура», що знаходиться на вулиці  Будівельників, 11.

Змагання з шахів у клубі «Біла тура»
Змагання з шахів у клубі «Біла тура»

 

Юлія КАРМАНСЬКА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром