На Волині виготовляють тріску, аби замінити вартісний газ

31 Жовтня 2019, 18:12
2064

Державні лісогосподарські підприємства Волині збільшили об’єми виготовлення тріски технологічної.

За 9 місяців року цього виду твердого палива випустили загалом 41 тис. м3. Це на 2 тис. м3 більше, ніж за аналогічний період минулого року, – інформують на сайті Волинського ОУЛМГ.

Нарощення обсягів такого виду продукції відбулося у тому числі в зв’язку зі стартом опалювального сезону. Крім того, вплинули загальнодержавні економічні чинники, а саме – перенасичення ринку деревини, особливо низькосортної, та необхідність пошуків додаткових джерел надходжень. Не останню роль відіграє спрямованість державних лісогосподарських підприємств на маловідходне виробництво.

Тріска технологічна виготовляється із кускових відходів на 12 лісокомплексах, де встановили відповідне обладнання.

Крім того, як показує практика, перехід на тверде паливо є реально економічно вигідним.

Свого часу державні лісогосподарські підприємства власним прикладом продемонстрували економічний підхід до організації процесу отримання теплової енергії. Усі 90 котлів, які опалюють виробничі та адміністративні приміщення ВОУЛМГ, працюють на твердому паливі.

Впровадження альтернативних видів палива дає можливість щорічно зменшувати споживання природного газу.

Поки ж деревні відходи у лісгоспів закуповують переважно підприємці. Збільшуються потреби і закладів комунальної, соціальної сфери та населення. Загалом щомісяця споживачам реалізовується 4,5 тис. м3 тріски.

Читайте також: Волинські лісівники провели інвентаризацію садивного матеріалу

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром