Волинські лісівники провели інвентаризацію садивного матеріалу

31 Жовтня 2019, 12:12
1815

Контроль за дотриманням стандартів особливо важливий і в процесі вирощення садивного матеріалу.

Про це йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

Традиційно восени лісівники проводять інвентаризацію. Виконують  її згідно з положеннями  до діючої «Інструкції з проектування, технічного приймання, обліку та оцінки якості лісокультурних об’єктів». Для цього створюється спеціальна комісія, до якої входять головний лісничий, інженери відділу лісового господарства та лісничі підприємства. Фахівці за відповідними критеріям визначають якість посадкового матеріалу.

Осіння інвентаризація 2019 року вже відбулася в одному з найбільших в Україні – Ратнівському базисному розсаднику. Цього року тут вдалося виростити 8 мільйонів 600 штук саджанців головних лісоутворюючих порід. З них 7 млн штук сосни. У цьому переліку також – дуб, береза, вільха, клен. У невеликих кількостях (відповідно до потреб) – сіянці ялини – із закритою кореневою системою.

Є у переліку і декоративні породи­ – самшит, ялівець козацький, туя західна, ялина канадська та інші. Вони зараз дуже затребувані серед населення, організації. Лісівники їх вирощують також із метою реалізації власних «зелених» проектів, які все частіше з’являються на території храмів, шкіл, садочків у громадах.

Весь посадковий матеріал – стандартної якості. А це означає, що навесні 2020 волинські ліси щедро поповняться молодими лісовими культурами.





Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром