Митрополит Михаїл очолив синодальний підрозділ

30 Жовтня 2019, 14:02
2281

На засіданні Священного синоду митрополита Луцького і Волинського Михаїла призначили керувати новоствореною комісією з питань монастирів та чернецтва.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

До його наступного засідання владика має подати пропозиції щодо персонального складу комісії. Добре відомо, що в нашій єпархії напрацьовано чималий досвід у відновленні старих і спорудженні нових обителей, налагодженні монашого життя.

Окрім того, виконувачем обов’язки голови щойно створеного синодального видавничо-просвітницького управління призначили священника Івана Сидора, клірика Київської єпархії родом із Горохова.

«Управління нашої єпархії давно чекало, що з’явиться такий підрозділ, бо маємо чималі напрацювання і в цій галузі, тому готові ділитися досвідом. На жаль, наші проєкти довгими роками не розглядались у патріархії УПЦ КП, тож надіємося, що в ПЦУ становище зміниться», – йдеться у повідомленні.

Заступником голови богословсько-літургічної комісії став єпископ Кропивницький і Голованівський Марк (Левків), випускник Волинської духовної семінарії Київського патріархату, якого волиняни пам’ятають як першого ігумена відродженого Жидичинського монастиря.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром