У Луцьку хочуть закрити завод «Біо-ПЕК»

30 Жовтня 2019, 12:55
3750

Луцька міська рада планує закрити біоетаноловий завод. Підозрюють, що саме через нього поширюється сморід у місті.

Це питання розглядали під час сесії Луцької міської ради 30 жовтня, – пише «Волинська правда».

Думки депутатів вкотре розділилися. Нагадаємо, на минулій сесії аналогічний проект рішення не набрав відповідної кількості голосів.

Також нагадаємо, що сьогодні стало відомо про результати досліджень викидів на спиртовому заводі у Луцьку, зокрема екологи встановили, що барда спиртового заводу, яка зливається у міську каналізацію, може бути причиною смороду. Проти такого звернення виступила депутат Алла Надточій, яка нагадала про інші джерела смороду.

Депутат Костянтин Петрочук нагадав, що окрім «Біо-ПЕК» перевірили ще цілий ряд підприємств, які можуть бути причетні до поширення смороду у місті. Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що більшість лучан точно знають, що запах поширюється саме з полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу. На думку Ігоря Поліщука, завод використовує лобістів, які захищають інтереси заводу, замість того, аби встановити дороговартісне очисне обладнання. Разом з тим Ігор Поліщук погодився, що можуть існувати й інші джерела смороду.

Григорій Пустовіт звернувся до екологічної інспекції з проханням провести завод «Біо-ПЕК» і довести або спростувати його вину. Натомість екоінспекція перевіряє сміттєзвалище у Брищі. Григорій Пустовіт закликав голосувати за звернення про закриття заводу. Рішення прийняли, за нього проголосували 29 депутатів.

Звернення з проханням закрити завод скерують до центральних органів виконавчої влади.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром