Міськрада пригрозила перевізнику розірванням договору

21 Грудня 2016, 11:21
2062

Роботу підприємства, яке здійснює перевезення пасажирів на кількох міських маршрутах, визнали незадовільною.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради, у середу, 21 грудня.

Члени виконкому розглянули звіт про виконання договору на перевезення пасажирів між виконкомом та ПрАТ «Луцьке АТП 10701». Директор ПрАТ Святослав Павлишин розповів, що підприємство здійснює перевезення на дев’яти маршрутах міста. Рухомий склад відповідає вимогам нормативно-правових актів з точки зору безпеки та екології. Крім того, зауважив, що водії АТП, як правило, дотримуються встановленого інтервалу руху. Проте визнав, що мають місце короткочасні з’їзди автобусів з лінії через технічні несправності.

Натомість начальник управління транспорту та зв’язку Анатолій Миронюк стверджує, що за звітний період показники роботи підприємства не покращилися. Вони залишилися на рівні 82-83%, у той час, коли договір передбачає 95%. Часто на рейс виїжджають не всі автобуси, а поламаний транспорт, який з’їжджає з маршруту, перевізник не замінює через недостатню кількість рухомого складу. Значні проблеми виникають, зокрема, на маршрутах №47, №18 та №23.

«Підприємство не зацікавлене, щоб якісно надавати послуги», – підсумував начальник управління транспорту.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив, що така робота перевізника є неприпустимою.

«Пропоную визнати роботу незадовільною. Доручити здійснювати моніторинг за роботою, писати приписи за порушення. Якщо приписів буде більше, аніж передбачає договір – готувати рішення про розірвання договорів на перевезення», – запропонував Тарас Яковлев.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром