Луцькі патрульні перевірили «небезпечні» пішохідні переходи

29 Жовтня 2019, 14:19
1995

Патрульні провели профілактичні бесіди з водіями на вулиці Володимирській, поблизу пішохідного переходу, де 24 жовтня сталась дорожньо-транспортна пригода, під час якої постраждала маленька школярка.

Дівчинка нині перебуває в лікарні. Наші патрульні долучились до здачі крові для потерпілої, а адміністрація 2 школи передала 20 тисяч гривень на її лікування, також кошти надсилають на картку небайдужі мешканці, – повідомляють на сторінці Патрульної поліції Волині.

«Звісно, наявність службового автомобіля спонукала водіїв пригальмовувати перед пішохідним переходом та рухатись з дозволеною в населених пунктах швидкістю. Однак люди розповіли, що в інші періоди часу така культура на цій дорозі спостерігається вкрай рідко. Лучанка Тетяна поділилась, що їй доводиться іноді витрачати 10-20 хвилин, аби перевести всіх дітей через дорогу. Днями мешканці матимуть зустріч у міськраді, проситимуть встановити тут світлофорний об’єкт. Можливість його розміщення розглядають і працівники віддлу безпеки дорожнього руху УПП», – йдеться у повідомленні.

Побували патрульні і на вулиці Героїв УПА. Тут розташовані кілька навчальних закладів, рух транспорту дуже інтенсивний, і мешканці теж скаржаться, що водії не завжди пропускають пішоходів, раптово «вилітають» з-за рогу, не надають перевагу в русі.

Тут навіть пристуність службового автомобіля не завадила водієві мікроавтобуса проігнорувати людину на пішохідному переході: він «пролетів» мало не по його ногах. Звісно, за таке порушення його зупинили, це тягне накладення штрафу в розмірі 255 гривень.

Власне, біля 12 школи, на цій вулиці, нині розробляють проект-схему світлофора на вимогу. Об’єкт давно просять і мешканці мікрорайону, і місцеві депутати, звертались щодо цього і наші патрульні. Також тут проводили акцію: біля пішохідних переходів за допомогою трафаретів наносили попереджувальні написи. Люди були вдячні, кажуть, завдяки цьому вдалось привернути увагу до проблеми ще більше.

«За 9 місяців цього року на Волині маємо півтори сотні аварій за участю дітей. 139 дітей травмовано та семеро, на жаль, загинуло. Для кожного з нас ці цифри мають бути пересторогою. Третина аварій з потерпілими – за участю саме пішоходів. Тому профілактика і превентивна робота – першочергова задача патрульних, яку вони щодня виконують. Але й всі учасники дорожнього руху мають бути свідомими, уважними, взаємоввічливими», – вважає старший інспектор Богдан Павлович.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром