Судитимуть лучанина, який у вересні втік з-під варти

20 Грудня 2016, 16:00
2010

Прокуратурою Волині скеровано до суду кримінальне провадження про вчинення низки злочинів 40-річним мешканцем Луцька.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури.

Неодноразово судимого чоловіка обвинувачують у розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб,поєднаному з проникненням у житло; незаконному поводженні із вогнепальною зброєю та бойовими припасами; втечі з-під варти, а також втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 393, ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України).

Увечері 12 грудня 2015 року зловмисник, змовившись зі ще кількома ласими до чужого майна особами, вчинив розбійний напад з проникненням у житло в селі Коцюри Любомльського району. Попри те, що злочин був ретельно спланований, поживитися чимось цінним нападникам, які поранили господаря будинку із вогнепальної зброї, не вдалося.

Будучи затриманим за цей злочин, чоловік, аби уникнути кримінальної відповідальності, здійснив втечу з-під варти.

Нагадаємо, уночі 16 вересня цього року, коли його з Луцького ІТТ доставили у лікарню в зв’язку зі скаргами на стан здоров'я, розбійник, заволодівши гранатою і пістолетом та погрожуючи їх застосуванням, змусив беззбройних конвоїрів не чинити йому опору та утік з-під варти.

Сприяли ж його втечі дружина та неповнолітня знайома, які і роздобули та підклали в потрібне місце в лікарні пістолет та гранату.

17-річну лучанку, яку зловмисник втягнув у злочинну діяльність, уже засуджено. Суд призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі зі встановленням 1-річного іспитового строку.  

Дружину ж розбійника нині обвинувачують у наданні засобів та знарядь у втечі з-під варти (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 393 КК України) й подальшу її долю, як і подальшу долю її чоловіка, визначить суд.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024