Як вираховують коефіцієнт співвідношення пільгової категорії пасажирів

11 Червня 2015, 13:25
2392

Повсякчас, їдучи у громадському транспорті, зустрічаєш людей, які демонструють пільгові посвідчення водію. Міськвиконком встановив коефіцієнт співвідношення пільгової категорії пасажирів «Діти війни» та пасажирів, які оплачують проїзд, у автобусах міських маршрутів №№ 9, 18, 47.

Інтернет-виданню «Район. Луцьк» роз’яснили, як саме чиновники визначають цей коефіцієнт та особливості розподілу компенсацій.

«Для визначення коефіцієнту спочатку створюють Комісію з числа працівників виконавчих органів міської ради, перевізників, громадських організацій. У разі необхідності до складу комісії можуть бути включені представники інших установ, організацій, підприємств міста за їх згодою. Комісію очолює перший заступник міського голови», - повідомляють в управлінні транспорту та зв'язку Луцької міськради.

Комісія затверджує склад робочої групи для проведення обстеження пасажиропотоків на маршрутах громадського транспорту з числа працівників виконавчих органів міськради, перевізників, громадських організацій. Таке обстеження здійснюється табличним методом відповідно до Порядку організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом, затвердженого наказом Міністерства інфраструктури України від 15.07.2013N480.

За результатами обстеження, проведеного робочою групою, визначає коефіцієнт співвідношення кількості пільгових пасажирів до пасажирів,що оплачують проїзд. Акт з визначення коефіцієнта співвідношення кількості безплатно перевезених пасажирів до платних пасажирів підписується членами Комісії і затверджується головою комісії. У подальшому рішенням виконавчого комітету затверджуються коефіцієнти співвідношення пільгової категорії пасажирів «Діти війни» та пасажирів, які оплачують проїзд в автобусах міських маршрутів.

Після цієї процедури визначений коефіцієнт застосовується для нарахування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих громадян. Щодо сум, нарахованих та оплачених перевізникам, то в управлінні транспорту та зв'язку така інформація відсутня.

Андрій ГЕРАСИМЧУК

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром