Власники гаражів на Гірній масово виграють справи проти мерії у судах

20 Грудня 2016, 15:17
1892

Епопея з гаражами на вулиці Гірній підійшла до свого логічного завершення: людей за встановлення цих конструкцій не штрафуватимуть, а гаражі не демонтуватимуть.

Про це повідомляють у прес-службі «Народного контролю».

Чотири місяці тривала бюрократична тяганина з питанням бути чи не бути гаражам на вулиці Гірній. Почалося все з виїзної комісії депутатів, де здавалося людей почули.

«Мені не дозволяють узаконити. Вже 40 років гараж простояв. Здоров’я в армії втратив», – скаржиться пан Анатолій.

Однак людей обдурили, і всі, хто сумлінно прийшов оформлювати документи, отримали штраф. Люди довго шукали правди у стінах мерії.

«Ми ж не приховували, що в нас є там гаражі. І я не знаю як муніципальна поліція проводила роботу, що не могла встановити власників гаражів до тих пір, поки вони самі не прийшли. Чого не було сказано, що на нас будуть складатися адміністративні протоколи?», – обурюється власник гаража Микола.

Згодом мешканці вулиці Гірної почали відстоювати свої права у судах. Врешті слуги Феміди визнали штрафи протиправним та скасували їх. А депутати Луцької міської ради таки відмінили рішення виконкому про демонтаж гаражів.

«Ви молодці, що не здалися. Ви маєте господарювати на своїй землі, а не якийсь там чиновник, який 20 років не цікавився, а потім приходить і розказує, які тут порядки мають бути», – зазначив активіст «Народного контролю» Михайло Шелеп.

«Ми згідні їх узаконити і за них платити гроші. Перший етап ми пройшли, а там буде видно», – каже пан Микола.

Наступний етап – узаконення гаражів. Один з варіантів – це створення гаражного кооперативу.

Детальніше – у відеосюжеті.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром