Італієць в Карпатах: у «Промені» пенсіонерам показали драматичну комедію.ФОТО

28 Жовтня 2019, 20:00
2059

У Луцьку більше 300 пенсіонерів запросили безкоштовно переглянути фільм, що отримав високу відзнаку Венеціанського міжнародного кінофестивалю та увійшов у ТОП-10 найкращих картин 2017-го року в Італії.

28 жовтня у рамках проєкту «Доступний кіно/театр для пенсіонерів» у великому залі РЦ «Промінь» за підтримки кінокомпанії FRESH PRODUCTION відбувся показ україно-італійської комедії «IZI».

Соціальну ініціативу з проведення безкоштовних кінопоказів для старшого покоління лучан реалізовує Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є політик та бізнесмен Андрій Покровський.

«СВІДОМІ» розповідають, що ретельно підходять до вибору кінострічок, особливо приємно демонструвати український продукт.

«У нас дуже багато соціально-культурних проектів, це один із них. Ми намагаємося охопити різні сфери, зрозуміти, що людям цікаво. Сьогодні ми з вами переглядаємо фільм «Ізі», в якому є багато елементів комедії, проте це стрічка про життя, про цінності. Наразі ми розширюємо свій проєкт та хочемо показувати вам не лише художні фільми, а й по можливості документальні», – сказав координатор проекту Євген Мікоян.

До слова, безкоштовні кіносеанси можуть відвідати усі категорії пенсіонерів: за віком, інвалідністю, вислугою років, у разі втрати годувальника. Головною умовою є попередня реєстрація.

Співзасновник проекту Тарас Шкітер зауважує, що після запуску «Доступного кіно/театру для пенсіонерів» зрозуміли, наскільки він потрібен пенсіонерам.

«Це і можливість гарно провести вільний час, і простір для живого спілкування. У наш час пенсіонери часто позбавлені належної уваги, тому з ініціативи Андрія Покровського ми активно працюємо та розвиваємо соціальний проєкт, у рамках якого відбуваються безкоштовні перегляди сучасних культових фільмів та вистав. Окрім «Доступного кіно/театру» ми реалізовуємо багато різних проєктів. Це і «Округи без депутатів», і «Школа свідомого громадянина», «Мобільна приймальня громадян» – те, що знаходить відгук серед лучан та чого вони потребують», – каже Тарас Шкітер.

Драматична комедія «Ізі» розповідає про колись вправного гонщика-італійця на ім’я Ісідоро, що виграв 17 чемпіонатів на «Фомулі-3». Тепер він став просто Ізі, мовчазним товстуном в депресії, якому за дорученням брата випала нелегка та непередбачувана подорож українськими Карпатами, що очевидно змінить його життя.

Пенсіонер Володимир Сяський розповів, що фільм йому дуже сподобався.

«Дуже мені сподобався, глибокий фільм. Навіть в кінці СРСР похоронили (сміється, - від кор.). Це чудова ініціатива проводити такі кінопокази, тим більше, що репертуар фільмів, які нам надають, різносторонній: й про Армстронга, і про Крути, і «Будинок «Слово»»,  – зазначає лучанин.

Варто зауважити, що окрім кінопереглядів Громадянський Рух «СВІДОМІ» організовує й безкоштовні перегляди театральних вистав у Облмуздрамтеатрі.

Читайте також: Луцькому «Сіті Парку» – 7 років













Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром