Кандидат у депутати хоче навчати школярів енергоощадності*

30 Вересня 2015, 15:14
2805

Тетяна Валянська, яка працює приватним нотаріусом, не втомлюється займатися громадськими справами. Жінка вирішила все робити поступово – і почала з власного двору.

Зараз вона об’єднала людей навколо однієї ідеї – створення ОСББ та встановлення лічильника обліку теплової енергії у багатоквартирному будинку. Це дуже кропітка праця, і часто її обурює те, що в нас все так все забюрократизовано.

«Так склалось, що у «Самопоміч» в Луцьку мене привела ситуація, пов’язана з встановленням лічильника обліку тепла на нашому будинку.

Я щодня їжджу громадським транспортом, спілкуюсь з сусідами і розумію, що наші люди на межі повного зубожіння. Більшість громадян не мають можливості оплатити такі високі тарифи за наданні комунальні послуги якість яких бажає кращого. Тому потрібно щось робити. Я вирішила запропонувати мешканцям нашого будинку встановити засіб обліку теплової енергії. Після зустрічі мешканців нашого будинку з активістами від «Самопомочі», які займаються питаннями енергоощадності, було прийнято рішення встановити лічильник обліку теплової енергії», – розповіла Тетяна Валянська.

Активістка зібрала всі необхідні документи і звернулась до Луцької міської ради, де їй повідомили, що кошти по програмі співфінансування на встановлення лічильників обліку теплової енергії вже закінчились.

«Тільки після запиту одного з депутатів Луцької міської ради справа зрушила з місця. Мене дуже вразило таке ставлення до людей з боку чиновників. Ніхто не зважив на те, що люди витратили певну суму коштів на оформлення відповідних документів. Виходить, якщо ти прийшов з вулиці, то ніхто з тобою особливо не хоче розмовляти. Так не повинно бути, адже чиновник повинен в першу чергу працювати для людей», – обурюється Тетяна Валянська.

Саме через такі проблеми та закритість влади громадська діячка і вирішила свого часу піти у політику, адже хоче сама впливати на долю міста, у якому проживає.

«Я вважаю, що політики думають про вибори, а громадські діячі думають про наступні покоління. Я маю можливості і маю в собі сили», переконує кандидатка у депутати.

Крім того, активістка планує запровадити нову освітню програму у навчальних закладах міста.

«У мене в задумах є реалізація одного проекту. Ми не звертаємо уваги на навчання дітей енергоощадності. Тому я планую започаткувати у середніх школах міста невеличкі лекційні заняття, де б дітям на прикладах показували і розповідали, як потрібно заощаджувати на енергоносіях. Щоб наші діти зрозуміли, як використовувати воду та світло для того щоб заощаджувати кошти сім'ї», – розповіла Тетяна Валянська.

Коментарі
01 Жовтня 2015, 13:24
Удачі !
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром