Театральний майдан: встановили символ 2017 року – «Вогняного півня»

19 Грудня 2016, 16:13
2328

У понеділок, 19 грудня, біля головної новорічної ялинки на Театральному майдані міста Луцька встановили символ 2017 року за східним календарем – «Вогняного Півня».

Про це повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Почесне місце поруч з півнем зайняли символи попередніх трьох років Кінь, Коза і Баран, Мавпа. Ці чудові скульптури із металу виготовили спеціалісти художнього кування ПВКП «Авторембуд» (директор Іван Возняк). А реалізували проект за сприяння радника міського голови з екологічних питань Бориса Сороки.


Іван Возняк розповів, що колектив підприємства півтора місяця працював над виготовленням скульптури вагою 300 кілограмів. Він також подякував міській владі за можливість показати свої твори лучанам та запевнив, що спробують у наступні роки виготовити усі 12 символів східного календаря, а також планують виготовляти українські новорічні атрибути.


Борис Сорока розповів, що кілька років тому міський голова Микола Романюк дав доручення оголосити конкурс на виготовлення символу року —Коня. За художню ковку взялися майстри підприємства ПВКП «Авторембуд». Коня встановили біля ялинки, а жителі міста та гості залюбки з ним фотографувалися й загадували новорічні бажання. Тож вирішили наступного року встановити Козу і Барана, а потім - Мавпу. Борис Сорока сподівається, що ця ініціатива стане доброю традицією і за кілька років навколо головної ялинки стоятимуть усі символи східного календаря.


За китайським календарем вважається, що 2017 буде роком Червоного Вогняного Півня. Півень, тим більше, Вогняний, символізує Сонце. А саме з ранкового співу півня починається новий день.

У східних країнах цей знак напряму пов'язують із сонячним теплом: японці бачать в ньому перше світло, індійці називають його уособленням енергії Сонця. Китайці вважають Півня символом п'яти основних чеснот: сміливість, вірність, доброта, гідність, доброзичливість. Тож усі ці якості треба культивувати і активно впроваджувати протягом усього року. Астрологи радять усім у 2017 році контролювати свої промови і емоції, щоб нікого не образити різким словом.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром