5 фактів, які треба знати про націоналізований «Приватбанк»

19 Грудня 2016, 15:47
5781 Джерело: epravda.com.ua

Державна влада запевняє, що після націоналізації «Приватбанку» клієнти не відчують змін у системі та матимуть гарантію збереження грошей і отримання послуг.

Передача «Приватбанку» у державну власність викликала неабиякий ажіотаж серед населення. Головне питання, яке цікавить громадян – що буде з їхніми грошима і як надалі працюватиме банк.

Район.Луцьк зібрав інформацію про націоналізацію банку, яку коментують офіційні джерела.

 

1. Держава гарантує безперебійне функціонування «Приватбанку» і збереження коштів клієнтів.

Про це під час прес-конференції в Брюсселі заявив віце-прем’єр Степан Кубів, – пише Українська правда.

Посадовець зазначив, що уряд підтримав пропозицію Національного банку про перехід ПАТ Приватбанк у 100% державну власність, і це рішення підтримано міжнародними фінансовими установами. Він також додав, що картки і банкомати працюють у повному обсязі. За його даними, станом на вечір п’ятниці  у банку було 7,5 млрд готівки.

2. В основі рішення про націоналізацію лежить порятунок банку та гарантування права власності на свої фінансові ресурси для всіх, хто розмістив їх у цій установі.

Держава бере на себе відповідальність і гарантує клієнтам «Приватбанку» недоторканість і цілісність їхніх грошей, – пише Українська правда.

За словами президента України Петра Порошенка, влада ліквідувала «пряму загрозу як самому банку, так і всій банківській системі України».

«Проблеми «Приватбанку» накопичувалися роками. В умовах війни та економічної кризи вони ще більше загострилися. Акціонери не знайшли ресурсів для виконання обов'язкової програми докапіталізації. А чинна бізнес-модель, очевидно, себе вичерпала», – зазначив Порошенко.

3. В банку виявили системні проблеми – власники звернулися до держави – держава прийшла на допомогу.

Відеоролик з поясненням причин націоналізації «Приватбанку» опублікували на сторінці Міністерства фінансів України у Facebook.

У відео йдеться про те, що націоналізація банку дозволить зберегти вклади 20 мільйонів українців, врятувати фінансову систему країни і стабілізувати банк.

4. «Приватбанк» попереджає про технічні перерви в роботі відділень через інвентаризацію.

Як повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу «Приватбанку», сьогодні у відділеннях проводять необхідні роботи по інвентаризації залишків на рахунках клієнтів і грошових коштів для забезпечення передачі банку державі і гарантування безперебійної роботи банку в подальшому. Для забезпечення цього процесу в максимально короткі терміни, протягом дня можливі технічні перерви в роботі відділень банку.

5. Зарплати, пенсії, стипендії, які проходять через «Приватбанк», будуть надходити справно.

Про це заявив Міністр фінансів Олександр Данилюкпише Економічна правда.

За словами міністра фінансів, «завдяки передачі у державну власність банк продовжує працювати».

«Це дозволяє вкладникам мати безперервний доступ до своїх грошей. Із процедурних причини тимчасово на 1 день буде призупинено обслуговування клієнтів – юридичних осіб. Але вже приймаються кроки, щоб це мало мінімальний вплив на їхній бізнес. Інших обмежень для клієнтів зараз не передбачено і не відбувається», – заявив Данилюк.

Підготувала Оксана ВЛАСЮК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром