Підгайцівська ОТГ: в амбулаторіях запроваджують попередній запис

25 Жовтня 2019, 12:00
7113

 З 1 листопада сімейні лікарі у Підгайцях, Лищі та Струмівці почнуть приймати пацієнтів за попереднім телефонним записом.

Про це йдеться на сайті Підгайцівської ОТГ.

Виконувача обов’язків директора комунального некомерційного підприємства «Підгайцівський центр первинної медико-санітарної допомоги Підгайцівської сільської ради» Ольга Гунько розповіла про переваги запису на прийом.

«Введення попереднього запису позбавить черг та зекономить дорогоцінний час як для пацієнта, так і для лікаря. Не буде скупчення людей під кабінетами, особливо в сезон зростання ГРВІ», – каже лікарка.

За її словами, треба розуміти, що сімейний лікар надає планову допомогу, а не екстренну. Це – прерогатива служби екстренної медицини. Тобто, якщо у вас чи дитини зависока температура, значно підвищився тиск тощо, ви можете викликати карету швидкої. А вже пізніше, коли криза мине, у найближчий час записатися на прийом до сімейного лікаря.

Щодо механізму запису, то він буде здійснюватися трьома шляхами:

- у реєстратурі особисто;

- у реєстратурі по телефону;

- на прийомі у лікаря.

Мами з дітьми до року, яких приймали поза чергою, тепер також мають планувати свій похід до медзакладу і записуватися. Найкращий варіант – під час візиту до лікаря записатися на наступний.

ЧИ ЗМОЖЕ ЛІКАР ПРИЙНЯТИ БЕЗ ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАПИСУ

«Пацієнт «за записом» матиме пріоритет в обслуговуванні, без запису - чекає, коли в лікаря буде вільний час. Хворого, звісно, приймуть і оглянуть у випадках незапланованих гострих станів. Але прошу не зловживати псевдогострими станами», – каже Ольга Гунько.

Ольга також нагадала, що сімейний лікар зобов’язаний приймати пацієнтів, з якими укладені декларації. Інші звертаються до лікаря, якого обрали.  Без медичної допомоги не залишаться пацієнти у невідкладному стані. На її надання декларація не впливає.

Запис на прийом до сімейних лікарів буде здійснюватися за номерами:

- 0950133192 (с. Підгайці);

- 0950165217 (с. Струмівка);

- 0950165215 (с. Лище).

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром