Як у луцькому «політесі» відзначили День автомобіліста

24 Жовтня 2019, 17:10
4349

На автодромі Луцького національного технічного університету відбулося грандіозне святкування Дня автомобіліста. Сотні глядачів спостерігали за драйвовим автошоу, оглядали новенькі іномарки та брали участь у численних розіграшах.

Про це йдеться на сайті університету.

Передусім привітав учасників заходу ведучий Сергій Фелістович, який одразу побажав присутнім гарного настрою та незабутніх вражень і висловив щирі побажання усім любителям автомобільної справи.

«Наближається кінець жовтня, а це означає, що ми традиційно відзначаємо День автомобіліста. У наш час без автомобіля не обійтися, вони  є всюди і без них ніяк. Водночас є люди, для яких це не просто сукупність механізмів, вузлів і агрегатів, для них звук двигуна - це найкраща пісня. Саме таких людей прийнято вітати в останню неділю жовтня», – каже ведучий.

Проректор із науково-педагогічної роботи Луцького НТУ Сергій Шимчук зауважив, що у сучасному світі автомобіль уже не є розкішшю, а необхідним засобом пересування:

«Надзвичайно приємно вітати усіх вас з таким чудовим святом. Без автомобіля сьогодні нікуди і це вже не розкіш, а засіб пересування. Окрім того, що Луцький НТУ є економічним і спортивним  закладом освіти, надзвичайно приємно відзначити, що він іще й автомобільний. У нас не тільки багато людей, які вміють керувати автомобілем, вони його ремонтують, обслуговують, а спеціалізована кафедра готує фахівців у цій галузі. Автомобілі ми бачимо кожного дня, спостерігаємо різноманіття марок, виробників, кольорів, але для кожного це щось індивідуальне. Це продукт, який виготовляється спеціалізованим підприємством, але водночас це і виріб, який можна постійно удосконалювати, тюнінгувати за своїм смаком», – сказав Сергій Шимчук.

Він додав, що серед свята є випускники Луцького НТУ, які нині представляють провідні автомобільні компанії світу. Тож, проректор звернувся до запрошених школярів із побажанням почерпнути натхнення від свята і в перспективі долучатися до університетської родини Луцького НТУ у якості студентів, аби стати такими ж успішними, як і випускники ЗВО.

Долучився до вітальної промови декан машинобудівного факультету Ігор Цизь: «Мабуть у світі немає жодної людини, яка би без тремтіння у серці спостерігала за рухом автомобіля, його маневрами та прекрасними формами. Але серед загальної сукупності є ті, які чітко знають модель  автомобіля, його виробника, технічні характеристики тощо. Сьогодні свято саме цих людей, які отримують захоплення від можливостей, швидкості та елегантності автівки. Тому щиро бажаю усім присутнім міцного здоров’я та матеріального благополуччя для придбання улюбленої моделі автомобіля».

Про кафедру автомобілів і транспортних технологій Луцького НТУ розповів її завідувач Ігор Мурований. Присутніх на святі школярів він поінформував про спеціальності, які пропонує кафедра  і закликав молодь виважено і впевнено обирати стежину свого професійного життя.

Згодом гостей свята розважали цікавими конкурсами та вікторинами. Зокрема, присутні мали цілком реальну нагоду взяти участь у майстер-класах із водіння на учбових автомобілях та виграти цінні призи від партнерів заходу. Варто зазначити, що парнерами заходу є відомі компанії: ТОВ «Богдан-Авто Луцьк», ТОВ «Луцьк Експо» (офіційний дилер імпортера АТ «Рено Україна» в м.Луцьк), ТОВ «Автоконцепт» (офіційний дилер Toyota у Волинській області), ТзОВ «Промтехсервіс» (офіційний дилер Skoda у Волинській області), ТОВ «Автоальянс ЗАХІД» (офіційний дилер автомобілів Mitsubishi, Geely, Ssang Yong у Волинській області), ТОВ «Автоцентр ЗАХІД» (офіційний дилер Volkswagen у Волинській області), ТОВ «Талфорт Груп», ДП «Автоскладальний завод №1 АТ АК Богдан Моторс», ГО Луцький автомотоклуб та Волинська приватна автошкола.

Крім того, присутні відчули справжні гострі емоції під час Extremeshow та слалому на гоночних автомобілях і Баггі. Насамкінець відбулися частування теплим чаєм і запашним кулішем.












1







Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024