Громади біля Луцька платитимуть за своїх пільговиків

24 Жовтня 2019, 14:33
3879

У Луцькій міській раді відбулася зустріч з представниками компанії «СІТІКАРД», керівництвом Луцького району та представниками сусідніх ОТГ, на якій обговорили питання перевезення пільгових категорій населення з прилеглих сіл у громадському транспорті міста.

Про це йдеться на сайті міськради.

В. о. мера міста Григорій Пустовіт зазначив, що впровадження електронного квитка дасть можливість облікувати пасажирів, бачити чітко рух автобусів та тролейбусів, вносити корективи у графіки руху громадського транспорту. За його словами, електронний квиток згодом буде не лише для оплати проїзду, але й стане «Карткою лучанина», де за його допомогою можна буде отримувати послуги у ЦНАПі, лікувальних закладах тощо.

Звернув увагу він й на те, що місто Луцьк не може перевозити пільговиків з усієї області за свій кошт. За його словами, у першу чергу, ми повинні дбати про лучан. Григорій Пустовіт наголосив, що законодавці перед виборами надають все більше пільг, але потім усі фінансові витрати по їх реалізації перекладають на плечі місцевих бюджетів.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що нині багато питань виникає. За його словами, керівництво країни підіймає питання монетизації пільг. З введенням цього процесу багато питань зникне.

Також він зауважив, що вчора до Луцької міської ради звернулася громадська спілка «Спілка воїнів АТО Волині» щодо роз'яснення питання пільгового перевезення учасників бойових дій, які не є лучанами.

За його словами, усі пільгові категорії громадян, яким надано Законами України право на безкоштовний проїзд, зможуть ним скористатися, зокрема й учасники АТО/ООС.

Григорій Недопад зазначив, що нині вивчається процедура реалізації такого права.

Під час зустрічі в представників ОТГ та керівництва Луцького району виникло ряд запитань щодо можливості безкоштовного проїзду їхніх пільговиків у громадському транспорті Луцька.

У ході наради вирішилио, що ОТГ укладуть договори з підприємством «СІТІКАРД» і для пільгових категорій громадян населених пунктів, які входять до складу такої об'єднаної, будуть видані пільгові електронні картки. Потому, ОТГ перераховуватиме кошти за перевезених у громадському транспорті Луцька своїх пільговиків.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром