Заступниці начальника податкової загрожує покарання до 12 років тюрми з конфіскацією

30 Вересня 2015, 11:33
2343

Судять держслужбовицю, яку затримали на хабарі у 45 тисяч гривень.

За вимагання та одержання хабарів судять заступницю начальника луцької податкової. Як встановило слідство, за півроку державний службовець заробила на підприємцях понад 100 тисяч гривень, пише Під прицілом.

Посада дала можливість державній службовиці займатися своєрідним рекетом. Бізнесмени приносили їй гроші пакунками, аби тільки податківці не блокували роботу їхніх підприємств своїми позаплановими перевірками. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Тетяну Павлову співробітники СБУ та прокуратури затримали 21 серпня. В її робочому кабінеті за адресою Київський майдан, 4 вилучили кругленьку суму готівки.

«В ході огляду вилучено паперовий пакет, в якому знаходилися грошові кошти в сумі 45 тисяч гривень. Це предмет неправомірної вигоди», – розповідає слідчий прокуратури Сергій Божко.

Як дослідили під час слідства, ці кошти Тетяні Павловій передав один із місцевих підприємців як оплату за не створення податківцями перешкод в роботі, зокрема за відсутність позапланових перевірок, а ще за безперешкодне повернення ПДВ.

Подібних фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди Тетяною Павловою поки виявлено кілька. Якщо вірити зібраним правоохоронцями матеріалам, упродовжеостанніх півроку лише ця чиновниця податкової, так би мовити, збила із підприємців 116 тисяч гривень. Поки триває слідство, вирішується доля конфіскованих у Павлової речей.

«Під час огляду місця події Павловою добровільно було надано сумочку з якої було викладено мобільний телефон, грошові кошти, купюри перераховані, пластикові картки та інші речі, де вона пояснила, що це її особисті речі», – зазначає Сергій Божко.

Ухвалою Луцького міськрайонного суду 45 тисяч хабара, банківські картки та інші особисті речі підозрюваної були арештовані. Однак вона через суд вимагає усе повернути. Жінка уже найняла двох адвокатів.

«Клопотання про арешт тимчасово вилученого майна має бути розглянуте протягом 72 годин. Ця імперативна норма передбачає також негайне повернення майна вилученого, якщо клопотання с строк 72 годин не розглянуто. Положення закону судом першої інстанції порушено», – зазначає один із адвокатів підозрюваної Максим Мохнюк.

«Повністю підтримую свій захист і прошу ще врахувати ті пояснення, які давала попереднього слухання щодо опису сім-карток, на яких були поповнення моїми коштами. Рахунок не є описаний і не пред`явлений суду», – додала підозрювана Тетяна Павлова.

Однак колегія суддів відхилила апеляційну скаргу. Усі речі Павлової далі перебуватимуть під арештом. Щодо заступниці начальника податкової триває слідство. Якщо її вину буде доведено, то їй загрожує покарання до 12 років тюрми з конфіскацією.  

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром