Луцьк: пластуни почали кампанію зі збору коштів на організацію

24 Жовтня 2019, 10:23
Фото ілюстративне 2069
Фото ілюстративне

Українські пластуни офіційно розпочали національну кампанію зі збору коштів на розвиток скаутської організації.

Лучанин Сергій Молокович у «Пласті» 5 рік, в організацію його привела мама. Хлопець говорить, планує бути скаутом усе життя. Показує нашивки на одязі та розповідає про свої здобутки в організації, – йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

«У мене є наліпки перша медична допомога, плавання, історія авіації, рольовик, домашня зарадність та авіамоделювання. Кожен в «Пласті» може знайти собі щось до душі. Якби не «Пласт», я зараз не зміг би серед своїх знайомих вихвалятися, що я вмію те і те. І навіть не у вихвалянні діло, а в тому, що ти можеш стояти на порядок вище своїх ровесників, бо ти чимось займаєшся», – каже хлопець.

Окрім таборів, публічних заходів та акцій, пластуни збираються щотижня, – говорить пластунка Софія Росіцька.

Духовниця в «Пласті» Ольга Чепель розповідає, що державна підтримка «Пласту» додала б можливість ефективніше розвиватися організації. 

«Є членські внески та окремі внески для куреня, це менші угрупуванням, не на рівні міста, а, наприклад, 20 людей. Якщо ми хочемо піти в якусь мандрівку, скидаємося грошима і йдемо. Залежить від табору, скільки це може коштувати: від 800 гривень до 1500 гривень. Також , якщо говорити про табори, ми можемо звернутися про фандрейзингову підтримку в підприємства, організації, і вони можуть нам допомогти: хтось відгукується, хтось ні», – каже Ольга.

Читайте також: «Стежками УПА»: на Волині розпочалися змагання з мандрівництва

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром