До Луцька приїхав лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко*

30 Вересня 2015, 12:00
2091

Політик зустрівся з журналістами, щоб розповісти волинянам про ключові програмні тези, з якими його політична сила йде на місцеві вибори.

 

«Нам обіцяли жити по-новому, ми вже пожили, спробували, як це... Наша партія пропонує жити по-чесному. Саме місцеві вибори дають нам такий шанс», – розпочав промову Анатолій Гриценко.

За словами лідера «Громадянської позиції», партія до місцевих рад різних рівнів висунула 400 кандидатів у депутати.

«Це чесні та порядні люди, які проявили себе і на місцях і, на жаль, через війну на всеукраїнському рівні. Ми поставили фільтр: до лав партії не ввійшла жодна людина, яка у минулому була представником Комуністичної партії України, Партії регіонів і СДПУ (о). Наші кандидати беруть на себе кілька обов’язкових зобов’язань. А саме: розмістити номер свого мобільниого телефону у відкритому доступі, проводити щотижня зустрічі з громадянами, кожні півроку звітувати про свою діяльність. Це потрібно для того, щоб ми не мали ситуацію, коли у кожного своє життя: у виборця своє, у депутата своє»,  розповів Анатолій Гриценко.

Головна партійна ідея, з якою політична партія йде на місцеві вибори, – це прозорість. Мова в першу чергу йде про повну прозорість влади та її діяльності.

«Щоб всі проекти рішень, які виносять на засідання сесій, були завчасно відомі людям, тобто має бути повна прозорість роботи всіх сесій, щоб той, хто активний, хто хоче, міг безперешкодно завітати на засідання міськради. Також має бути прозорість використання кожної копійки та комунальної власності. Адже ресурсів для того, аби ми жили краще, ми знаємо достатньо. Але чомусь таке європейське місто, як Луцьк, вже півроку живе без гарячої води, – зазначив Анатолій Гриценко.

Ще одна складова програми «Громадянської позиції»  – це прозорість в структурі власності, рішуча протидія будь-яким проявам корупції.

«На жаль, ми бачимо, що й досі у нашій країні як крали, так і крадуть. А в умовах війни, це вже називається не корупція, а мародерство», – переконаний Анатолій Гриценко.

Політик наголосив на тому, що партія не збирається вступати в брудні передвиборчі ігри та намагатиметься без жодної агресії проводити кампанію.

«Наша участь у виборах буде максимально позитивною, ми не плануємо критикувати інших, ми будемо просто просувати своє бачення, ми не хочемо вступати у всілякі склоки», сказав Анатолій Гриценко.

Варто зауважити, що жодна місцева партійна організація не отримує централізованого фінансування згори.

«Партійці сплачують лише добровільні внески, таким чином ініціатива йде знизу. Також із Києва не було нав’язано жодного кандидата, всі люди у списках – це відповідальність місцевого керівника, розповів Анатолій Гриценко.

Прокоментував лідер громадянської позиції і відмову Олександра Кралюка очолити список політичної сили до Луцької міської ради.

«Ми безперечно будемо підтримувати Олександра Кралюка. Він в свій час створив та очолив місцевий партійний осередок. Але як свідомий громадянин Олександр вирішив стати на захист нашої країни, коли прийшла війна. А закон вимагає, щоб військовослужбовці не належали до жодної політичної сили, тому свого часу він припинив участь у партії. Та це не означає, що ми не втратили зв'язок», розповів політик.

Також Анатолій Гриценко розкритикував новий закон про місцеві вибори, який на його переконання далекий від досконалості та був прийнятий лише під ці місцеві вибори. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром