У Луцьку шукають компромісне рішення щодо долі книгарні «Освіта»

23 Жовтня 2019, 12:06
1544

У Луцьку просять вирішити долю книгарні «Освіта», що знаходиться на проспекті Волі,8.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, – йдеться на сайті Волиньради.

Директорrf книжкового магазину Оксана Грінченко пояснила, що сьогодні підприємству важко через високі комунальні тарифи та не просте конкуретне середовище. Але, з її слів, основна проблема – приміщення. Нагадаємо, «Освіта» –підприємство обласної комунальної власності, однак, будівля, в якій наразі розміщений магазин, належить до комунальної власності міста Луцька. Муніципальна влада декларує наміри про продаж цього приміщення, втім на ці дії є заборона Господарського суду.

Між тим, зі слів Оксани Грінченко міська рада не бажає укладати з книгарнею договору оренди на пільгових умовах, а комерційний тариф  магазину сплачувати не під силу. Керівництву магазину пропонувалося змінити локацію та переселити книгарню в інше приміщення, яке належить до обласної комунальної власності, але, зі слів, Оксани Грінченко прийнятного варіанту допоки немає. Вона пропонує депутатам остаточно визначитися з долею підприємства.

Майнова комісія вкотре пропонує керівництву обласної ради провести перемовини з Луцької міськрадою та знайти компромісне рішення вирішення проблеми.

Читайте також: Повідомили, чи продадуть книгарню в центрі Луцька

                              Навколо найстарішої луцької книгарні тривають суди

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром