Луцькі прокурори провели роз’яснювальну роботу серед підлітків

22 Жовтня 2019, 17:55
1757

Правове виховання учнів, профілактика вчинення підлітками злочинів – розуміючи важливість цієї роботи, прокурори зустрілися зі школярами.

Прокурори Луцької місцевої прокуратури Денис Шубін та Андрій Гловацький завітали до старшокласників Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні й Луцького ліцею №27 із бесідами про відповідальність підлітків за вчинення правопорушень, –йдеться на сайті прокуратури.

«Найкращою формою спілкування з підлітками є відверта розмова, діалог. Ми не заформалізовуємо цих зустрічей, завжди намагаємося максимально доступно розповісти дітям про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення злочинів і про те, як не допустити втягнення себе у злочинну діяльність.  При цьому – підлітки безпосередні у спілкуванні, тому розмова з ними – це іноді непередбачувані запитання, до відповіді на які потрібно бути готовим. Але насправді – краще доступно і зрозуміло розповісти дитині про наслідки якихось учинків і запобігти їм, ніж допустити, щоб вона вступила в конфлікт із законом»,  – зауважує Денис Шубін.

Ліцеїстам же, які самі мають намір пов'язати своє життя із правоохоронними органами, прокурори розповідають також про свою роботу, про проблеми у боротьбі зі злочинністю.

«І правоохоронці, і педагоги надають великого значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень школярами. Адже поінформованість підвищує свідомість дітей та впливає на зменшення кількості злочинів у дитячому середовищі» , – наголошує Андрій Гловацький.

Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром