Креативний вікенд EGAP Challenge Lutsk: стартувало змагання найдемократичніших проектів

17 Грудня 2016, 18:47
2031

Гості з Києва, Рівного, Острога, Львова, Коломиї, Хмельницького, Тернополя, лучани та представники інших міст України приїхали, щоб здобути перемогу в конкурсі проектів е-демократії.

Представляють напрацювання та змагаються учасники в рамках Креативного вікенду EGAP Challenge Lutsk, який стартував у суботу, 17 грудня.

Журі та ментори обиратимуть найкращі ідеї серед 23 проектів, які пройшли попередній відбір. Учасники мають змогу представити їх протягом п’яти хвилин.



Усі проекти спрямовані на те, щоб вирішити проблеми у сферах освіти, агропромисловості, екології та інфраструктури. Як результат, найкращі чотири ідеї отримають фінансування для їх впровадження.

Перед напруженою дводенною роботою організатори дійства висловили свої побажання учасникам заходу.

«Я думаю, що ми створимо атмосферу, щоб Креативний вікенд був дійсно креативним і нам покажуть достатньо хороших, класних проектів», – висловив сподівання голова ВОГО «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун.



Координатор EGAP Challenge В’ячеслав Маякін зауважив, що цьогоріч учасників втричі більше, ніж минулого року, а це свідчить про розширення та зріст проекту Креативного вікенду.

Привітав усіх, хто завітав на дійство, заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Він розповів про напрацювання, які вже діють та допомагають лучанам. Зокрема, згадали електронні петиції, систему обслуговування громадян у ЦНАПі та комунікаційну платформу «Відкрите місто».

«Луцьк готовий до використання електронних сервісів та вирішування питань в електронному режимі», – сказав Тарас Яковлев.

Учасник з Києва Юрій Чаптиков розповів, що до конкурсу готувався досить ретельно, а для реалізації його ідеї «Екопорталу» не вистачає 5% коштів від вартості всього проекту. Його задум зорієнтований на підтримку здорового способу життя та інформування про еко-продукти. Ідею створити мультимовний портал з якісним контентом готували півроку, тому Юрій Чаптиков сподівається на перемогу власного проекту.

Організатори дійства зазначили, що підготували для учасників кілька етапів відсіву, щоб зробити проекти якіснішими і сильнішими. Основними вимогами до ідей є: самоокупність, конкретна сфера використання, оригінальність та можливість їх впровадження на національному рівні.




Юлія КАРМАНСЬКА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром