«Офіцер – це стан душі, а не те, що на плечах», – керівник Патрульної поліції Луцька про переатестацію

17 Грудня 2016, 10:01
3105 Джерело: pmg.ua

Керівник Патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко впевнений, що переатестація особового складу була потрібна.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд».

«Я не можу сказати, що переатестація пройшла досконало і успішно. Вона просто не могла пройти досконало. Похибка завжди була й завжди буде», – зауважив Олександр Вовченко.

Причини недосконалості керівник луцьких патрульних вбачає у тому, що переатестацію змогли пройти «не зовсім ті люди», хоч їх відсоток і невеликий.

«Офіцер – це стан душі, а не те, що на плечах. Офіцер – це коли людина дотримується присяги. І коли кричать, що пройшла переатестація і нас, професіоналів, фахівців звільнили, а в той же час ці «фахівці» після десяти років служби в органах набирають на тестах менше балів, ніж недосвідчені хлопці – це дивно», – вважає Вовченко.

Колишній начальник Луцького міськвідділу поліції Ігор Муковоз вважає, що правила атестації були погано прописані.

«Якщо це назвати атестація, то на прикладі конкретно свого підрозділу я можу назвати це знищенням керівного складу. Атестацію не пройшло 11 чи 12 чоловік. З них – п’ять осіб зі складу керівництва. Хоча бали вони набрали високі і достойні для того, щоб залишитися», – зауважив Муковоз.

Ігор  Муковоз також висловив невдоволення підбором членів атестаційних комісій.

«В мене просте питання – чого керівний склад оцінювали два офіційних помічники одного з народних депутатів? Яким чином і хто відбирався? Чому людина, яка пройшла дві революції – заступник головного редактора газети «Волинь», який хотів змінювати ту систему, – не став членом атестаційної комісії? А молодий студент, п’ятикурсник факультету політології – став», – запитує Ігор Муковоз.

Колишній начальник міськвідділу підсумував, що зміни все-таки були потрібні, проте після них на вулицях Луцька не стало безпечніше.

Детальніше – у відеосюжеті.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром