Обговорили потреби людей з обмеженими можливостями

16 Грудня 2016, 10:49
1846 Джерело: lutskrada.gov.ua

У четвер, 15 грудня, у Територіальному центрі соціального обслуговування міста Луцька відбулося засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та транспортної інфраструктури.

Під час засідання розглянули питання про хід виконання доручень комітету доступності від жовтня 2016 року, які стосувалися покращення транспортного забезпечення маломобільних груп населення, облаштування переходів для інвалідів-візочників та встановлення пандусів на об'єктах, що здаються в експлуатацію, – повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що до кінця наступного року у Луцьку буде придбано 30 тролейбусів, які будуть обладнані відповідно до потреб маломобільних груп населення. У них також будуть встановлені системи автоматичного сповіщення населення, що значно покращить транспортне обслуговування інвалідів.

Крім того, комітет забезпечення доступності заслухав пропозиції перевізників, які стосувалися покращення перевезень у маршрутних автобусах.

Також під час зустрічі внесли пропозиції щодо утворення тимчасової робочої групи для проведення аудиту доступності у КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» та підготовки листа до уряду , який би на законодавчому рівні визначив відповідальність за недотримання будівельних норм у забезпеченні доступності.

Директор департаменту соціальної політики Тетяна Книш поінформувала про інші проекти, які реалізуються у місті для людей з особливими потребами. Зокрема, вона розповіла, що за ініціативи міського голови Миколи Романюка та його заступника Сергія Григоренка на соціальних об'єктах міста будуть встановлені спеціальні маячки, які допоможуть орієнтуватися незрячим людям.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром