У Луцьку відбулась виставка до 450-ї річниці Люблінської унії

18 Жовтня 2019, 16:10
1906

У Палаці культури міста Луцька з нагоди 450-ї річниці Люблінської унії відбулось відкриття виставки «Від Люблінської унії до Європейського Союзу».

18 жовтня на захід завітали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, директор департаменту культури Тетяна Гнатів та представники Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку, – йдеться на сайті міськради.

«Є в історії події, які мають величезне та глобальне значення для свого часу. У певний період такі події замовчувались, викривлялись та подавались у іншому світлі. Проте сьогодні ми маємо унікальний шанс вивчити, розібратися, відчути той дух, зрозуміти засади, які закладалися 450 років тому та які перспективи чекають на український, польський та литовський народи. Це добре, що сьогодні ми зібралися обговорити події Люблінської унії. Ця тема дійсно варта того, щоб її вивчати. Ми повинні зрозуміти для себе, як можемо використати цей історичний досвід для розбудови стосунків між нашими народами», - зазначив Григорій Пустовіт.

450-та річниця унії святкується під лозунгом «Від Люблінської унії до Європейського Союзу», показуючи, як побудувати майбутнє Європейського Союзу зі спадщини і досвіду Люблінської унії. Підготовлена з цієї нагоди програма урочистостей включає організацію, ряд культурних заходів, концертів, вистав та конференцій впродовж року.






Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024