Як талановита молодь може отримати 500 тисяч гривень за ІТ-стартап

16 Грудня 2016, 12:28
2087

Учасники міжнародного конкурсу «Золотий байт», який організовує Комп’ютерна Академія «ШАГ», мають змогу виграти 500 тисяч гривень за найкращий ІТ-проект та отримати пропозиції щодо роботи від світових ІТ-компаній.

Академія «ШАГ» уже дев'ятий рік поспіль організовує міжнародний IТ-Чемпіонат «Золотий Байт». Завдання конкурсу – розкрити потенціал молодого, прогресивного покоління, що прагне проявити та реалізувати свої здібності у сфері IT-технологій, дизайну та комунікацій. Щороку конкурс збирає близько п’яти тисяч учасників з десяти країн світу. Цей рік не став винятком –  у квітні відбудеться фінал 9-того Чемпіонату «Золотий Байт – 2017»

Взяти участь в конкурсі можуть діти, старші 10-ти років, а також студенти-випускники, які закінчили навчання не більше року тому.

«Золотий байт» передбачає кілька номінацій:

  • Startup Сhallenge (конкурс програмних проектів)
  • Internet of Things (конкурс інноваційних проектів по розробці інтернет речей)
  • Networking Technologies (номінація для системних адміністраторів)
  • Mobile Development (конкурс мобільних додатків)
  • Game Design (конкурс створення ігор)
  • Character Design (конкурс створення ігрових персонажів)
  • Web Design (конкурс web-проектів)
  • Short Movie (конкурс короткометражних фільмів)
  • NoSQL Expert (конкурс додатків для роботи з базами даних)
  • Junior Competition (конкурс для дітей віком 10-14 років)

Щоб взяти участь в конкурсі, кожен охочий може зареєструватися на сайті «Золотий байт» і представити свою ідею чи стартап у будь якому вигляді (текстовий редактор, відеозапис). Проекти різняться залежно від обраної номінації та можуть бути виконані як однією людиною, так і групою осіб.


 

Чемпіонат проходить у три етапи: реєстрація, регіональний та фінальний відбори. Реєстрація ідей стартує 15 листопада і завершується 31 січня, після чого розпочинають відбіркові тури на регіональному рівні.

У кожному регіоні з 10 до 28 лютого відбирають найкращі проекти, розробники яких матимуть змогу перейти до наступного етапу конкурсу. До складу журі входять фінансові партнери, медіа-партнери, викладачі. Поїхати до Києва у квітні, на фінальний етап конкурсу, може необмежена кількість учасників з регіонів, за умови позитивної оцінки журі.

Переможець фінального етапу отримає 500 тисяч гривень. Є й інші призові місця, за які учасникам вручають подарунки від партнерів конкурсу.

Генеральними партнерами чемпіонату «Золотий Байт» є провідні компанії в сфері ІТ: InterSystems, Intel, Dell, Wolf, StearlingStudio. Інноваційний партнер – Microsoft.

Участь у конкурсі дає можливість для талановитих програмістів, дизайнерів і винахідників отримати пропозиції щодо роботи від світових ІТ-компаній, а стартап-проектам – інвестиції та підтримку.

Нагадаємо, 2016 року учасники з Луцька Нікіта Бекерук та Олексій Сальніков здобули перемогу в конкурсі програмних проектів, а їхній колега посів третє місце й у номінації створення ігрових персонажів.


Фото з регіонального відбору конкурсу Золотий байт-2016
Фото з регіонального відбору конкурсу Золотий байт-2016

Фото з фінального відбору конкурсу Золотий байт у Києві
Фото з фінального відбору конкурсу Золотий байт у Києві



Оксана ВЛАСЮК

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром