«Побачу новинку – і застосовую в себе», – голова Городищенської громади

17 Жовтня 2019, 13:18
2155

15 жовтня – Всесвітній день сільських жінок, які становлять чверть населення усієї планети. Вони ведуть домашнє господарство, виховують діток, керують громадами і водночас залишаються жінками – поміж усіма клопотами виділяють трохи часу й для себе. Адже де жінка не жила б, у селі чи місті, завжди має бути гарною, усміхненою та щасливою.

Про це йдеться у сюжеті «Факти ICTV».

Ранок голови Городищенської ОТГ Світлани Соколюк починається не з кави, а, як і у більшості жінок у селі, з годування домашньої живності.

На плиті доварюється суп, яким обідатимуть чоловік та син. Адже Світлана повертається додому пізно у вечері. Ще декілька хвилин перед дзеркалом – і вирушає на роботу.

Вже 30 років жінка керує громадою, тепер має 10 сіл, де живе 3, 5 тисячі людей. Затишний садочок, шкільні класи для першачків за вимогами НУШ, просторий будинок культури – усюди яскраво та зі смаком.

«Я побачу новинку – і застосовую зразу в себе», – каже голова.

За свою кар’єру голови Світлана одружила понад 350 пар молодят. Сама з чоловіком живе вже понад 30 років, має двох синів та внука.

А тепер і готується до ще одного весілля – одружуватиме сина. Жінка тримає усе на контролі, жартує: «Звичка».

Посадовиця має немале домашнє господарство, але завжди намагається бути гарною жінкою. В громаді її поважають та слухаються.

Життя жінки в селі не таке як у містянок, – визнає жителька Городища Марія. Чимало роботи зранку і аж до пізнього вечора. Вона виховує 11 дітей і вільний час витрачає не на салони краси, а на вишивання.

«Я ніколи нікому не казала, що мені тяжко, казала, що легко. А вдома жінка «видихає» зимою і то треба попорати живність, накормити дітей, відправити в школу/садочок», – каже Марія.

Попри усі непрості клопоти жінки запевняють, що щасливі, бо ніщо так не лікує натруджені руки, як ніжні обійми дітей, внуків та рідне чоловіче плече.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром