Цікаве хобі: лучанка шиє ковдри із сотень та тисяч клаптиків

17 Жовтня 2019, 19:21
2586

Лучанка Тетяна Тиводар має цікаве хобі – жінка шиє покривала і ковдри із сотень клаптиків тканини. Загалом шиттям жінка займається вже два десятки років.

Про це йдеться у сюжеті Ua:Волинь.

Цим видом рукоділля почала займатись майже два десятки років тому,  коли з різнокольорових залишків текстилю створювала речі для дітей. Зараз це стало захопленням для душі. Кожен виріб створений в єдиному екземплярі, каже жінка. Розповідає: робота  починається з розробки ескізу на папері. Тканину майстриня вирізає у формі квадратів, ромбів чи трикутників. Усе залежить від обраного візерунку.   

«Вирізується полоса певної довжини і з неї ромби, квадрати, трикутники. Так виглядає наше покривало майбутнє в заготовках, таких заготовок є 106 штучок, кожна складається з 6 клаптиків і в готовому виглядає ось так. Найцікавіше – це коли ця тканина зшивається в ціле полотно, багато є технік, по яких шиється печворк і кожна має свою складність, є техніки, що ти заздалегідь знаєш, як  буде виглядати твій виріб, а є речі, які не знаєш, що буде, поки не зшиєш»– розповіла жінка.

Ковдри пані Тетяна зшиває з сотень, подекуди й тисяч клаптиків. Вони можуть бути з однієї тканини. Але яскравішою і різнобарвнішою є ковдра з декількох видів текстилю. Клаптиковим шиттям Тетяна Тиводар захоплюється декілька років. Каже: дотепер зберігає першу власноруч виготовлену  ковдру.  

«На сьогодні вона кострубата, але до сих пір зберігаю, робила, коли син народився, щоб грався не на підлозі, а на тепленькому», – пригадала жінка.Рукоділлям жінка займається переважно вночі, кожну ковдру шиє декілька тижнів, усе залежить від настрою і натхнення.

«Для мне ця робота – це душевний спокій, вона заспокоює мене, приносить задоволення», – додала Тетяна Тиводар.

Покривала, створені із сотень шматків,  їх майстриня розглядає як  витвір декоративного мистецтва.  Зараз вона готує персональну виставку, на ній хоче показати, як своїми руками можна створити неповторні речі.

Читайте також: У сквері у центрі Луцька висадили дерева

Коментарі
05 Листопада 2019, 22:10
Теж творю, коли є натхнення, проте роботи не збираю, щось на Віоліті продаю, щось через знайомих.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром